Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Hrvatsko društvo ekonomista prošlog je tjedna u Opatiji obilježilo svoje tradicionalno 27. po redu savjetovanje “Ekonomska politika Hrvatske u 2020”, na kojem je sudjelovalo i četrdeset studenata diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković”. Tijekom tri dana, kroz zanimljiva predavanja i dinamične panel rasprave, poruke o prošlim, trenutnim i budućim dimenzijama ekonomske politike Hrvatske ponudili su profesori i studenti hrvatskih ekonomskih fakulteta, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, guverner Hrvatske narodne banke prof. dr. sc. Boris Vujčić, ministri, predstavnici aktualne i prošlih izvršnih vlasti, istaknute menadžerice i menadžeri, strani gosti i drugi sudionici.

Studente FET-a vodili su prodekan za znanstveno-istraživački rad prof. dr. sc. Manuel Benazić i izv. prof. dr. sc. Daniel Tomić. Na dvodnevnom boravku studenti su imali priliku poslušati izlaganje ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića te panel raspravu na temu “Tržište radne snage” u kojoj su aktivno sudjelovali s pitanjima i komentarima.

Jednako važna tema “Na raskrižju… kako dalje?”, stvorila je zanimljivu panel raspravu u kojoj su sudjelovali predstavnici hrvatskog poslovnog sektora. Poslodavci su pritom pozvali studente na aktivno sudjelovanje u kreiranju konkurentnijeg poslovnog okruženja koji čini osnovu gospodarskog napretka. 

Zadnji dan savjetovanja bio je posvećen studentima ekonomskih fakulteta. Tom je prigodom  održana panel rasprava na temu “Na raskrižju… kako dalje?” pri čemu su kao panelisti sudjelovali studenti FET-a:

  • Denis Prenkaj, student druge godine diplomskog studija management i poduzetništvo, osnivač Agencije za zapošljavanje DPoslovi
  • Ivana Škoro, studentica prve godine diplomskog studija turizam i razvoj, sudionica razmjene studenata u sklopu programa ERASMUS+ (Španjolska, Almeria).

Studenti su budno pratili panel na kojem se raspravljalo o mogućnostima zaposlenja nakon fakulteta,  načinima pristupa budućim poslodavcima, problemu iseljavanja mladih iz Hrvatske te važnosti cjeloživotnog obrazovanja.

Uz riječi zahvale, savjetovanje je zatvorio predsjednik Hrvatskog društva ekonomista prof. dr. sc. Ljubo Jurčić. 

Pogledajte i našu galeriju fotografija i video zapisa sa skupa!

Popis obavijesti