Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Prijedlog studentica 3. godine preddiplomskog studija smjera Menadžment i poduzetništvo, Lorene Čikor i Mateje Kos, proglašen je drugim najboljim prijedlogom od ukupno 46 prijedloga koji su predstavljeni Upravi Grada Pule.

U sklopu EU projekta SOS, čiji je nositelj Grad Pula, brojni mladi predstavili su svoje prijedloge za izradu gradskog proračuna za 2020. godinu. Mladi su u proteklom periodu sastavili popis od ukupno 46 prijedloga i ideja koje su u utorak, 29.10., predstavili gradonačelniku Pule Borisu Miletiću, njegovim zamjenicima Robertu Cveku i Eleni Puh Belci, kao i resornim pročelnicima i direktorima trgovačkih društava te predstavnicima Savjeta mladih Grada Pule. Okupljeni predstavnici Grada i gradskih poduzeća dali su učenicima i studentima povratnu informaciju i osvrt na prijedloge. Time je svaki tim dobio uvid u mogućnost realizacije prijedloga.

Radionice za oblikovanje prijedloga sa studentima FET-a, održane su početkom listopada, u sklopu kolegija profesorice Afrić Rakitovac i seminarske nastave postdoktorandice Kontošić Pamić. Između mnogih studentskih prijedloga njih 10 je, od strane stručne komisije, izabrano za predstavljanje pred Upravom Grada. 

Studenti/ce koji su imali priliku predstaviti svoje prijedloge u Gradskoj vijećnici jesu: Laura Batista, Zorana Moravac, Ana Marija Travešić, Ivan Mesić, Mirko Filipović, Dario Hatlak, Ariana Pjevac, Filipa Angela Kajić, Mateja Kos, Lorena Čikor, Marija Jengić, Magdalena Jakopić, Marina Kocijan, Katrin Oršulić, Helena Strmečki, Anela Ključo, Marinela Nađ, Tanja Bunijevac i Lejla Hadžipašić. Ideje studentica i studenata bile su raznovrsne, od infrastrukturnih, pa sve do društveno orijentiranih. Da je kreativnost studentica i studenta prepoznata, svjedoči i činjenica kako je prijedlog o uvođenju hranilica za životinje lutalice, Lorene Čikor i Mateje Kos, proglašen od strane mladih, drugim najboljim prijedlogom od ukupno 46 predstavljenih prijedloga. 

Više informacija i galerija fotografija:

Popis obavijesti