Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Početak listopada bio je vrlo uzbudljiv i aktivan na FET-u! Nakon mnoštva uspješnih obrana završnih i diplomskih radova u rujnu, ispratili smo brojne prvostupnike i magistre ekonomije i poslovne ekonomije u njihov daljnji profesionalni život, a sad lepršavo krećemo s nastavom s novim generacijama preddiplomskog i diplomskog studija.

Ovog tjedna  dobrodošlicu studentima prvih godina zaželjeli dekan FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerović uz prodekane izv. prof. dr. sc. Kseniju Černe, prof. dr. sc. Manuela Benazića i doc. dr. sc. Deana Sinkovića, koji su studente upoznali s najvažnijim informacijama glede studija i studentskog života te brojnim mogućnostima koje im stoje na raspolaganju u svrhu stjecanja novih vještina i produbljivanja znanja, kao i osobnog i profesionalnog rasta i razvoja.

Pred (n)ovim su generacijama novi izazovi; u fokusu je studiranje (lat. studiare) gdje bit nije u učenju, već proučavanju, kako je istaknuo dekan. Novoupisani studenti prvi su koji studiraju prema novom, osuvremenjenom programu, te su pred njima brojni zanimljivi novi kolegiji kreirani u skladu s potrebama tržišta. U nastavi će studenti proučavati mnoge poslovne slučajeve iz prakse, odlaziti u posjete poduzećima u sklopu terenske nastave i družiti se s brojnim međunarodnim studentima iz programa mobilnosti, ili će se pak i sami upustiti u program mobilnosti te iskusiti život u inozemstvu i studij na drugom sveučilištu. Novost je da će svi studenti tijekom 4. semestra (2. godina diplomskog studija) imati praksu, a što će zasigurno doprinijeti njihovim budućim poslovnim pothvatima.

Studenti su u sklopu orijentacijskog i informativnog dana upoznati i s mogućnostima koje imaju u području sporta, kao i SPIN-a - našeg poduzetničkog inkubatora koji danas broji 7 uspješnih poduzeća osnovanih od strane naših studenata.

Dobrodošlicu smo također zaželjeli i nikad brojnijima međunarodnim studentima, koji su odlučili provesti semestar ili čitavu akademsku godinu upravo na FET-u.

Radujući se novim izazovima, Lana i Anđela o nastavku s preddiplomskog na diplomski studij kažu: „Logičan korak bio je nastaviti studij baš na FET-u; na preddiplomskom studiju stekle smo temeljna znanja o poslovnoj ekonomiji i odabranom smjeru, a sad ćemo na diplomskom dodatno produbiti svoja znanja te se pripremiti za tržište rada“. 

Svim studentima prve godine preddiplomskog i diplomskog studija još jednom želimo sretno i uspješno studiranje! 

Iz medija:

Popis obavijesti