Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U četvrtak, 26. rujna 2019. godine održan je „Mash up“ događaj u sklopu projekta ATLAS čiji su organizatori Istarska razvojna agencija, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, koji su ujedno i predstavnici partnera iz Hrvatske, a kojima su se pridružili talijanski partneri, te natjecatelji koji su prezentirali svoju ideju u domeni kulturnog turizma.

Nakon pozdravnih govora od strane organizatora i otvorenja samog natjecanja, žiriju su predstavljene ideje prijavljenih timova koji su u nekoliko minuta prezentirali poslovnu ideju, a koju su kasnije razradili s mentorima i ponovno ju predstavili. Također, u skladu s inovacijskim karakterom i projekta i natjecanja, sudionicima je prezentiran ATLAS Living lab, kreativni laboratorij tržišnih inovacija namijenjen stjecanju i širenju primjene određenih vrsta znanja u rješavanju poslovnih i društvenih izazova, dizajniranju i provođenju raznih vrsta kvantitativnih i kvalitativnih istraživanja te usvajanju moderne istraživačke metodologije, a sam laboratorij je opremljen suvremenom opremom koja je nabavljena u sklopu projekta. Kako su projektne aktivnosti, ali i sam „Mash up“ koji je temeljen na multidisciplinarnosti, usmjerene na razvoj novih ideja u domeni kulturnog turizma, prisutni su u popodnevnim satima imali priliku razgledati Pulu uz pratnju turističkog vodiča, a uspješnost realizacije ovog projekta potvrđena je dodjelom nagrada najbolje ocijenjenim poslovnim idejama u prostorima pulskog amfiteatra. 

Idućeg dana, u petak, 27. rujna 2019. godine u Poreču je održana završna konferencija projekta ATLAS. Nakon okruglog stola na kojem su sudjelovali brojni gospodarstvenici te predstavnik ovog projekta u okviru FET-ove međunarodne znanstvene konferencije „Tourism, Innovations and Entrepreneurship – TIE 2019“, održao se posljednji sastanak partnera na kojemu su prezentirani rezultati projekta, te se istaknuo visoki postotak uspješnosti od strane svih partnera koji su sudjelovali. Cilj projekta ATLAS sadržan je u jačanju i razvoju ICT alata u svrhu promocije kulturnog turizma kao neiskorištenog potencijala u zemljama partnerima, ali i približavanju kulturnih i turističkih sadržaja osobama s invaliditetom, te svim zainteresiranima.

U nastavku pogledajte fotogaleriju s događanja:

Svakako pročitajte i članak:

 

 

 

 

 

Popis obavijesti