Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U tijeku su prijave na pulski Fakultet ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' koji se programima prilagođava zvanjima za 21. stoljeće. Na ovom je fakultetu sve više studenata, od kojih velik broj dolazi iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva. Mjesta ima još, a prijave traju do 17. ovog mjeseca.

Znalo se reći da je zvanje ekonomista u Puli zasićeno na tržištu rada. Ipak, ekonomist je možda jedino zvanje koje se može uklopiti u gotovo sve djelatnosti. Uz to, prema rezultatima istraživanja 90 posto diplomiranih studenata prvo zaposlenje pronađe do pet mjeseci od završetka studija. A iz studentskog inkubatora FET-a nastalo je i danas posluje čak sedam poduzeća koja su osnovali ovi mladi ljudi samozaposlili se i uplovili u poduzetničke vode.

Ekonomija u Puli danas slijedi trendove 21. stoljeća, s prioritetima a to su intenzivna suradnja s gospodarstvenicima, međunarodni projekti i napredovanja te razmjena studenata kojih je sve više, poglavito iz drugih hrvatskih gradova i županija i inozemstva.

FET 'Dr. Mijo Mirković' danas ima status modernog i ambicioznog fakulteta. Jedno od najmlađih hrvatskih sveučilišta, odavno je međunarodno orijentirano, ističe dekan Fakulteta Robert Zenzerović te dodaje kako je studentima na dlanu cijeli globus za međunarodni rad i napredak.

Poslušajte kratku izjavu dekana FET-a:

Više o FET-u i našim studijima poslušajte i u emisiji Hrvatskog radija "Razvoji kod" emitiranoj 18. rujna:

I Glas Istre piše o FET-u:

Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta u Puli u novu akademsku godinu ulazi s osuvremenjenim studijskim programima preddiplomske i diplomske razine. Potrebama novog vremena prilagođeni su i sadržaji i izvedba, više je stručne prakse i stažiranja, istraživačkog rada i rješavanja problemskih zadataka i to na terenu, u realnom sektoru, kod gospodarstvenika, istaknuo je dekan FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerović predstavljajući novinarima uoči rujanskog upisnog roka šest studijskih programa koji se izvode na Fakultetu.

Prijave do 17. rujna

Zadnji dan za registraciju kandidata za upis preddiplomskog studija u jesenskom upisnom roku je 10. rujna. Prijave se zaprimaju zaključno sa 17. rujna do 14.59 sati, a objava konačnih rang-lista slijede iza 16 sati. Od 18. rujna nadalje obavit će se upisi prema rasporedu koji će biti objavljen na mrežnim stranicama FET-a. Na čistoj ekonomiji još ima mjesta za 26 redovnih i osam izvanrednih studenata. Na poslovnoj ekonomiji po 40-ak studenata još mogu primiti na studijima Financijski menadžment, Informatički menadžment, Marketinško upravljanje te Turizam i razvoj, dok je 30-ak slobodnih mjesta na Menadžmentu i poduzetništvu.

Detaljnije:

Pogledajte kratki prilog Vijesti TV Nove:

 

 

 

Popis obavijesti