U srijedu 22. svibnja 2019. godine u 14 sati, dv. 404, održat će se gostujuće predavanje  Gabrielle Gimiliano, PhD, Jean Monnet Professor 'EU Money Law' sa Sveučilišta u Sieni. Gabriella Gimigliano doktorirala je na Sveučilištu u Sieni iz područja bankarstva i financijskih tržišta, a u svom istraživačkom radu koncetrira se na područja monetarnog prava (EU, nacionalnog) te na regulaciju inovacija u platnim sustavima, poput kriptovaluta.

Autorica je brojnih znanstvenih radova i monografija iz tih područja, među kojima i one objavljenih od strane uglednih međunarodnih nakladnika poput Edward Elgar Publishing i Palgrave Macmillan. Trenutno je voditeljica europskog kompetitvnog projekta (Jean Monnet Chair) u kojem na interdisciplinaran način istražuje valutu kao sredstvo pripadnosti unutar europske zajednice (više informacija na poveznici: https://www.disag.unisi.it/it/ricerca/progetti-internazionali/jean-monnet-chair-eu-money-law-reference-599983-epp-1-2018-1-it).

S obzirom na planirani ulazak Hrvatske u europodručje, kao i na nedavne regulatorne izmjene u sustavima plaćanja koje intenziviraju konkurenciju banaka i tzv. fintech-industrije, nadamo se da će ovo gostujuće predavanje pobuditi interes. Predavanje je namijenjeno znanstveno-nastavnom osoblju, kao i studentima svih studijskih razina.
 

Popis obavijesti