Dana 10. svibnja u Balama je održan Turistički forum o aromatičnom bilju s temom „Aromatične kulture: turistički resurs budućnosti“. Znanstveni dio foruma činila su izlaganja istraživača sa dvaju hrvatskih instituta te četiri fakulteta, iz područja gospodarstva, turizma, geografije i poljoprivrede. U popodnevnom dijelu skupa održana su izlaganja od strane profesionalaca turističke prakse.

Događaj su vodile i moderirale prof. dr. sc. Jasmina Gržinić i Ivna Škoro, mag. tourism. cult. čije je stručni priručnik „Wellness turizam i održiva turistička politika – koraci za dionike“ predstavljen od strane prof. dr. sc. Slavena Bertoše i izv. prof. dr. sc. Kristine Afrić Rakitovac. Predavanje su pratili studenti smjera Turizam pokazujući interes za izloženu problematiku. Općinu Bale posjetili su i Erasmus studenti na inicijativu voditelja katedre doc. dr. sc. Aljoše Vitasovića.

Okupljanje ovog tipa se održava već šestu godinu (idejni začetnik Ivna Škoro), te prvi put uz uključenost znanstvene institucije. Isto se provodi s ciljem popularizacije ove problematike na hrvatskom području i sinergije teorije i prakse o kulturnim resursima Istre. Zaključci skupa trebali bi unaprijediti razvoj specijaliziranih turističkih ponuda u skladu sa paradigmom održivog razvoja destinacija. 

Pogledajte galeriju fotografija sa skupa u Balama.

Popis obavijesti