Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studenti FET-a proveli su uzbudljivih dva sata na edukaciji Infobipa, vodećeg IT poduzeća u Hrvatskoj i svijetu, kojemu je nedavno dodijeljena nagrada poduzetnika godine, u njihovoj središnjici Pangea Campus u Vodnjanu, a u sklopu programa interaktivnih radionica Infobip Sparks. Tom su prilikom studenti FET-a upoznali CRM (Customer Relationship Management - upravljanje odnosima s klijentima) sustav poduzeća, te imali priliku i sami definirati poslovni proces uz pomoć Infobipovih stručnjaka.

Program Infobip Sparks, pokrenut sa ciljem promicanja STEM područja, kreiran je kao kombinacija interaktivnih predavanja i radionica, uz pomoć kojih se mladima u obrazovnom sustavu (studentima, učenicima srednjih i osnovnih škola, ali i u vrtićima) donosi nov, praktičan pogled na STEM područje i poslovnu stranu. Brojni Infobipovi stručnjaci provode spomenuti program upravo u njihovoj središnjici u Vodnjanu u dojmljivom, minimalističko-industrijskom uređenom prostoru kampusa (s pogledom na Brijune i zalaske Sunca za pamćenje).

Studenti pri dolasku u Infobip Campus Pangea
 

Zahvaljujući nedavno formaliziranoj suradnji Infobipa i FET-a, naši su studenti prvi dobili priliku sudjelovanja u ovom hvalevrijednom programu. Radionice se sastoje od tri modula, a prvom su prisustvovali studenti prve godine diplomskog studija, koji se održao 5. travnja 2019. godine za studente smjera Management i poduzetništvo te Financijski management. Edukacija je bila posvećena razumijevanju CRM tehnologije u poduzeću te kako ista pomaže u poslovnim procesima i poslovnom odlučivanju. Studenti su na taj način detaljnije upoznali CRM sustav i uvidjeli konkretno rješenje koje poduzeće primjenjuje - Salesforce CRM, kao i pregršt podataka koji se prikupljaju i analiziraju. Predavanje je održala Sanjana Krnjak, Sales Operations Expert, uz stručnu podršku koordinatorice programa Monike Ivanović.

Studenti na radionici


Denis, jedan od naših studenata, ujedno i poduzetnik koji je svoje poduzeće DPoslovi kreirao u sklopu Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPIN), o posjeti Infobipu i srdačnom domaćinu naznačuje: „Motivirajuće je bilo čuti i svjedočiti ovoj uspješnoj priči o globalnom (a lokalnom!) poduzeću. Stečeno novo znanje iz CRM područja bilo mi je od iznimne koristi, te sam ovom prilikom uvidio koliko je isti i u mom poslovanju važan i nužan. Zahvalan sam Fakultetu što nam omogućuje ovakve aktivnosti u sklopu nastavnog programa, te Infobipu što je otvoreno prijeko potrebnom dijeljenju znanja”.

Dekan prof. dr. sc. Robert Zenzerović i prodekanica izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe prilikom potpisivanja ugovora o suradnji u Infobipu sa direktorom Tomislavom Pifarom


Doc. dr. sc. Dean Sinković o radionici i suradnji s Infobipom kaže nam sljedeće: „Jedan od ključnih prioriteta FET-a zadnjih nekoliko godina upravo je u jačanju odnosa s gospodarstvenicima. Na taj način studentima se pruža jedinstvena mogućnost da proširuju svoja praktična znanja i vještine, jačaju svoje samopouzdanje i konkurentnost na tržištu radne snage. Vrlo smo ponosni što se naši studenti dodatno educiraju u renomiranim tvrtkama kao što je Infobip s kojim ćemo partnerstvo u budućnosti samo jačati.”

Fotografije s posjeta Infobipu možete pogledati i u ovoj galeriji.

Popis obavijesti