NOVOSTI FET:

U sklopu projekta ATLAS (Adriatic Cultural Tourism Laboratories) financiranog iz programa Interreg Italija - Hrvatska, 28. ožujka održan je prvi Mash Up Event - natjecanje u poslovnim idejama, u organizaciji Unioncamere del Veneto i CISET, Centro Internazionale di Studi sull' Economia Turistica, na kojem su sudjelovali ICT stručnjaci, dionici kulturnog turizma, poduzetnici, start up poduzeća, studenti, te svi zainteresirani za multidisciplinaran i multikulturalan pristup realizaciji ideja / proizvoda / usluga u području kulturnog turizma. Teme ideja bile su usmjerene na turizam doživljaja, pristupačnost u turizmu, digitalni turizam, komunikaciju i marketing.

Sudionici koji su došli po liniji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, jednog od projektnih partnera, bili su iz područja digitalnog turizma i turizma doživljaja. Jaroslaw Baranski, student završne godine na Sveučilištu primijenjenih znanosti Burgenland (Austrija) koji preko CEEPUS programa ljetni semestar provodi na FET-u, predstavio se idejom Tourist agency for road trips. Voditelj Odjeljka za podršku obrazovanju i korisnicima na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli Dario Kukuljan pokupio je brojne simpatije idejom aplikacije Love Bench, dok se dr. sc. Klara Trošt-Lesić, međunarodno certificirana stručnjakinja za održivi turizam i savjetnica za organizaciju održivih događanja, iskazala aplikacijom Virtual Event Mentor (VEM) - e-mentor in organisation of sustainable events.

Ukupno je predstavljena 21 ideja stručnom žiriju, sastavljenom od hrvatskih i talijanskih stručnjaka: AnnaMaria Annichiarico (Tecnopolis), Ana Marković Čunko (STEP RI), doc. dr. sc. Tamara Floričić (UNIPU), Chiara Franceschini (SIPRO), Mara Manente (CISET), Michele Tamma (CISET) i Giovanna Tosetto (Friuli Venezia Giulia), a zatim su sudionici u timovima uz stručno mentoriranje unaprijedili svoje poslovne planove i razvili inovativna rješenja. 

Proglašene su dvije najbolje ideje, obje iz područja turizma doživljaja, koje su nagrađene s deset konzultantskih sati, te pozivom na završnu konferenciju i drugi Mash Up Event koji će se u rujnu 2019. održati u Puli. Pobjednici međunarodnog natjecanja su:

  • Customer oriented, authentic and low cost property management, Italy
  • Cook your movie: Cine-sensory experiences nad movie itineraries all over Apulia and Italy, Italy.

Ujedno je u Trevisu dan ranije, 27. ožujka 2019. održan i sastanak partnera na kojem su predstavljeni dosadašnji rezultati, te dogovorene daljnje aktivnosti vezane uz organizaciju nadolazećih ATLAS Experience Tours. 

Pogledajte i galeriju fotografija sa susreta u Italiji.

Popis obavijesti