NOVOSTI FET:

Prvo mjesto na 2. Local Demo day natjecanju DA-SPACE projekta osvojili su Nikolina Gerić, studentica na Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, i Roman Ivezić, student Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ za inovativno rješenje izazova „Spin the SPIN“ Studentskog poduzetničkog inkubatora uz mentoricu dr. sc. Robertu Kontošić Pamić. Žiri su predstavljali predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Istarske županije te medija: doc. dr. sc. Sabina Lacmanović (Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“) i Sanja Dolenec, dipl. oec. (Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije) u ime Sveučilišta, zatim Silvano Cukon, dipl. ing. el. i Aleksandar Major, dipl. oec u ime Istarske županije te Tatjana Kaštelan, dipl. oec. (HRT Radio Pula).

Drugim ciklusom DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija ponovno su se povezali akademski, gospodarski i javni sektor, jačale su se poduzetničke vještine mladih i povećala se mogućnost zapošljavanja kao i doprinosa lokalnoj i regionalnoj zajednici. Drugi ciklus DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija podržan je od strane Centra za razvoj karijera, Znanstveno-tehnološkog instituta VISIO, Studentskog Centra, Studentskog zbora, Udruge mladih i diplomiranih studenata Alumni FET te Savjeta mladih Grada Pule.

Od početka projekta i tijekom održana dva ciklusa DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija sudjelovalo je ukupno 26 mladih talenata te 13 poduzeća, javnih i potpornih institucija te jedinica regionalne i lokalne samouprave, čijim je radom osmišljeno 13 inovativnih rješenja.

Odabirom pobjedničkog tima zatvoren je drugi ciklus Otvorenog inovacijskog laboratorija i u tijeku su pripreme za 2. International Demo Day koji će se održati 15. svibnja u Ulmu u Njemačkoj, a okupit će sve projektne partnere te pobjedničke timove svih otvorenih inovacijskih laboratorija zemalja sudionica u projektu DA-SPACE.

Detaljnije o natjecanju i galeriju fotografija pregledajte u članku:

Iz medija

- Drago nam je zbog osvojenog prvog mjesta. Zaista je bilo zadovoljstvo sudjelovati u ovom projektu kroz koji smo stekli neka nova znanja i iskustva, a i sami smo ponudili nove ideje, rekla je pobjednica Nikolina Gerić, dodajući da je njihova ideja bila kako potaknuti što veći broj studenata da krenu s korištenjem inkubatora.

- Osmislili smo i web platformu za "Spin", na kojoj korisnici mogu dobiti informacije kako inkubator funkcionira i koje pogodnosti nudi, a cilj nam je bio uključiti što više ljudi koji bi na platformi razmjenjivali ideje, kazala je Gerić.

Na drugo mjestu plasirao se tim Glasa Istre u kojem su bili studenti Kristian David Stanković i Ivan Modrušan pod mentorstvom urednice portala Glasa Istre Tee Tidić. Ovaj je tim osmislio vrlo zanimljivu aplikaciju po nazivom diGital koja je ponajprije usmjerena i prilagođena mladima, a putem koje korisnici mogu na jednom mjestu dobivati korisne informacije vezane uz sadržaj portala Glasa Istre ali i mnoge druge vijesti i servisne informacije.

Detaljnije:

 

Popis obavijesti