Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Izvršni direktor grupacije Baskonia-Alaves, koja je prošle godine preuzela pulski nogometni klub NK Istru 1961, g. Mikel Lauzurica Evolet održao je zanimljivo predavanje na temu "Baskonia-Alavés Group International Sports development case" na FET-u, 29. ožujka 2019. godine.

Kroz svoje izlaganje g. Evolet predstavio je povijest razvoja i način upravljanja sportskim klubovima unutar grupacije Baskoni-Alaves (primjerice Deportivo Alaves i Baskonia Basket u Španjolskoj te Sochaux u Francuskoj), s posebnim osvrtom na preuzimanje i upravljanje pulskim nogometnim klubom NK Istra 1961. Pored toga g. Evola posebno se osvrnuo na veliku lepezu različitih funkcija i poslova pri upravljanju sportskim klubovima – od marketinga, financija, računovodstva pa do pravnih i upravljačkih funkcija.   

Studenti su imali priliku pobliže se upoznati s sportskim managementom, kao i sa specifičnostima i izazovima u upravljanju sportskim klubovima. NK Istra 1961 od ove će akademske godine nekolicini studenata FET-a ponuditi mogućnost obavljanja prakse u sklopu istoimenog kluba. 

 

Popis obavijesti