Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Dana 22. studenog 2018. godine održana je terenska nastava iz kolegija Programi i fondovi EU-a i Urbana ekonomika u okviru koje smo posjetili dva istarska grada – Poreč i Rovinj. 

U Poreču su nas primili zamjenik gradonačelnika dr. sc. Elio Štifanić te  dr. sc. Morena Mičetić Fabić, dipl. oec., pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo. Oni su studente upoznali s pregledom projekata u kojima je Grad Poreč sudjelovao ili sudjeluje. Za sve projekte navedeno je iz kojeg su se izvora financirali, na kojem su natječaju bili odabrani, a posebno su domaćini ukazali i na probleme u implementaciji projekata. Upoznati smo s projektima u provedbi te s prijavljenim projektima za čije se financiranje još čekaju rezultati. 

U Gradu Rovinju prezentaciju su održali gradonačelnik dr. sc. Marko Paliaga i Robert Lešić, Savjetnik za gospodarstvo i europske fondove. Gospodin Paliaga je prikazao najvažniji projekt u Gradu Rovinju «Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj», dok je gospodine Lešić dao detaljan pregled projekata u kojima je Grad Rovinj sudjelovao ili sudjeluje, te opisao svoje desetogodišnje iskustvo rada na EU projektima naglašavajući procedure, izazove i probleme s kojima se svakodnevno susreće. Osim navedenog studenti su upoznati i s pojmom Coworkinga kojeg je predstavila Ivana Čehić Rabljenović.

Pogledajte galeriju fotografija s terenske nastave.

Na terenskoj nastavi studenti su imali priliku vidjeti realizaciju konkretnih projekata u dva istarska grada. Na taj način se studentima prezentiraju različite mogućnosti dobivanja EU sredstava za različite namjene od instrastrukture do osmišljavanja sadržaja za osobe starije životne dobni, a i potiče ih se na razmišljanje o potencijalima za prijavu projekata u budućem poslovnom okruženju. 

Prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić
Doc. dr. sc. Lela Tijanić

Popis obavijesti