NOVOSTI FET:

Zadnji tjedan u studenom 2018. godine bio je nezaboravan za dio kolektiva FET-a koji su sudjelovali u organizaciji međunarodne znanstvene konferencije "The Status, Trends and Perspectives of World Economy for the Next Decade; World Economy by 2030" (26.–28. studenog 2018.) u zajedničkoj izvedbi čak četiri fakulteta iz Hrvatske i Indije: Fakultet ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Hrvatska), Ekonomski fakultet Zagreb (Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska) Odjel za ekonomiju (C. C. S. Sveučilište Meerut, India) i Škola poslovnih studija (Sveučilište Shobhit Meerut, India).

Naši profesori - prof. dr. sc. Robert Zenzerović, prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović, prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić, prof. dr. sc. Moira Kostić Bobanović, izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac, izv. prof. dr. sc. Daniel Tomić, doc. dr. sc. Lela Tijanić - sudjelovali su u organizaciji konferencije, no jednako tako iprezentirali svoja recentna znanstvena postignuća te na taj način na najbolji mogući način prezentirali FET, Pulu i Hrvatsku. Rezultat rada naših profesora manifestirat će se i u obliku znanstvene publikacije temeljene na najboljim radovima konferencije koja će uskoro biti objavljena.

Profesori su okviru studijskog putovanja 30. studenog 2018. posjetili Nacionalno sveučilište u Jaipuru gdje su razmijenjena iskustva i dogovoreni koraci oko moguće suradnje. Putovanje je bilo uspješno, znanstvena i stručna aktivnost podignuta je na visoku međunarodnu razinu, a priča je imala i dodatnu uspješnicu time da je našem profesoru emeritusu Soumitra Sharmi u Sveučilištu Shobhit u Meerutu dodijeljena nagrada 'Professor of Eminence'. Za FET-ovce, ovo je priča za pamćenje koja omogućuje proširenje mogućnosti suradnje s drugom najmnogoljudnijom zemljom svijeta.

Pogledajte našu galeriju fotografija iz Indije!

 

Popis obavijesti