NOVOSTI FET:

Na kolegijima Poduzetništvo i gospodarstvo te Strateško računovodstvo studenti u mješovitim timovima izrađuju projekte na temu Muzila. U utorak, 6.11., studenti diplomskog studija posjetili su Muzil s obzirom da je on, uz Zerostrasse, jedna od tema projekata koje izrađuju u sklopu navedenih kolegija. Posjet Muzilu, nekadašnjem vojno-regrutnom centru, obuhvatio je i razgled utvrda Muzil i Marie Loiuse za koju se veže zanimljiva legenda koja kaže kako je ona podvodnim tunelom povezana s otočjem Brijuni. Naime, Austro-Ugarska Monarhija je tokom svoje vladavine Pulu i njezinu okolicu učinila neprobojnim područjem, posebice u pogledu napada s mora, zahvaljujući obrambenom sustavu u koji je uključena i spomenuta utvrda. Ranijim posjetom studenta Zerostrasse percepcija austrougarskih građevina na našem području time je kompletnija.

Posjet studenata Muzilu bio je jedinstvena prilika otkrivanja ljepote istarske obale i vojne povijesti. Projektom je pred studente postavljen intrigantan izazov oživljavanja tog poluotoka kroz razne sadržaje koristeći sve prednosti njegova položaja i bogatog povijesnog nasljeđa. Posjet zanimljivim punktovima Muzila, četvero-satno pješačenje i istraživanje ovog skrovitog dijela Grada Pule trebali bi rezultirati zanimljivim održivim studentskim projektima revitalizacije toga područja.

Pogledajte našu galeriju fotografija s terenske nastave

Osim studenata FET-a, na terenskoj nastavi bili su prisutni i ERASMUS studenti našeg Sveučilišta, a studente su na terenskoj nastavi vodili dekan, prof. dr. sc. Robert Zenzerović i asistentica Roberta Kontošić Pamić.

Popis obavijesti