Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U povodu održavanja međunarodne znanstvene konferencije „The State of Capitalism and the State of Political Economy“ u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, na današnjoj su konferenciji za medije prodekani FET-a izv. prof. dr. sc. Manuel Benazić i doc. dr. sc. Dean Sinković, te predstavnica organizatora dr. sc. Ourania Dimakou predstavili opsežan program predviđenih sesija i predavanja.  

Riječ je o jednoj od najvećih ovogodišnjih konferencija u Hrvatskoj i okruženju na kojoj se očekuje oko 350 sudionika iz brojnih zemalja u organizaciji IIPPE (International Initiative for Promoting Political Economy) i FET-a kao domaćina koji svojom suorganizacijom već tradicionalno podupire kritičku ekonomsku misao, koja će u danima koji slijede biti dominantna tema svih sudionika.

Program započinje u utorak 11. rujna 2018. godine predkonferencijskom radionicom za doktorande, a službeno otvaranje i sesije započinju u srijedu 12. rujna, te završavaju u petak 14. rujna 2018. godine. Tijekom konferencijskih dana bit će održano sveukupno devet sesija koje će se svakodnevno paralelno odvijati u svim dvoranama FET-a, uključujući i video projekcije. U okviru sesija preko tristo izlagača izložit će jednako toliko tema, a u holu Fakulteta bit će izložene i knjige. Konferenciju će otvoriti dekan FET-a izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović.

Središnji dio konferencije bit će usmjeren na stanje kapitalizma i političke ekonomije, a namjera je potaknuti interes upravo prema političkoj ekonomiji, interdisciplinarnosti, povijesti političke i ekonomske misli, kritici tekuće politike i vođenja ekonomije te aktivizmu. 

Plenarnu sesiju predviđenu za srijedu 12. rujna 2018. godine održat će eminentni profesori Ben Fine i Andrew Brown, dok će govornici zaključne sesije u petak biti profesori FET-a, gostujući profesor Milford Bateman, te renomirani professor emeritus Soumitra Sharma. 
 

Popis obavijesti