NOVOSTI FET:
Dana 22. studenog 2018. godine održana je terenska nastava iz kolegija Programi i fondovi EU-a i Urbana ekonomika u okviru koje smo posjetili dva istarska grada – Poreč i Rovinj. 
Naš cijenjeni profesor emeritus Soumitra Sharma još jednom pokazuje relevantnost na međunarodnoj akademskoj sceni. Tijekom održavanja međunarodne znanstvene konferencije 'The Status, Trends and Perspectives of World Economy for the Next Decade; World Economy by 2030' u studenom 2018. godine i studijskog putovanja u Indiju, profesoru emeritusu Soumitra Sharmi dodijeljena je prestižna nagrada "Professor of Eminence"  uglednog Sveučilišta Shobhit.
Najava javne prezentacije rezultata...
U ponedjeljak 10. prosinca s početkom u 13 sati (FET, dvorana Pula) održat će se predstavljanje rezultata znanostvenog projekta (FET, 2018) pod nazivom „Identifikacija eksternalija u modeliranju održivog razvoja turizma“ voditeljice prof. dr. sc. Jasmine Gržinić. Prezentacija je namijenjena znanstvenoj zajednici i široj javnosti.
Zadnji tjedan u studenom 2018. godine bio je nezaboravan za dio kolektiva FET-a koji su sudjelovali u organizaciji međunarodne znanstvene konferencije "The Status, Trends and Perspectives of World Economy for the Next Decade; World Economy by 2030" (26.–28. studenog 2018.) u zajedničkoj izvedbi čak četiri fakulteta iz Hrvatske i Indije: Fakultet ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Hrvatska), Ekonomski fakultet Zagreb (Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska) Odjel za ekonomiju (C. C. S. Sveučilište Meerut, India) i Škola poslovnih studija (Sveučilište Shobhit Meerut, India).
Stipendije se dodjeljuju studentima/cama završnih godina Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", koji studiraju na studijskim smjerovima srodnima sa turizmom i financijama. Iznos stipendije je 1.000,00 kn mjesečno, a razdoblje stipendiranja je od 1.10.2018. do 30.9.2019. Pravo na prijavu za dodjelu stipendija imaju studenti završnih godina (3. godina preddiplomskog studija ili 2. godina diplomskog studija) koji su redoviti studenti Fakulteta ekonomije i turizam i koji ispunjavaju sljedeće uvjete: 
U okviru CONNEXIO programa suradnje studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i FH-Burgenlanda iz Eisenstadta (Austrija) dana 22. i 23. siječnja 2019. godine u Eisenstadtu u Austriji održat će se znanstveno-stručna konferencija namijenjena studentima i alumnijima navedenih sveučilišta. Pored znanstvenih i stručnih radova mogu se izlagati završni i diplomski radovi.  
Na web-adresi  https://fet.unipu.hr/tie2019 pogledajte internet stranicu nove međunarodne znanstvene konferencije koju već tradicionalno po deveti put organizira Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) iz Pule.
Nagrada za najbolji znanstveni rad na...
Druga konferencija Bali International tourism conference 2018. godine, aktualnog naziva „Millenial tourism - Creative Strategies Towards Sustainable Tourism Development in the Millenial Era“, organizirana je u suradnji sveučilišta Udayana i Minstarstva turizma Indonezije u razdoblju od 8. do 10. studenog 2018. godine. Recenzentski odbor konferencije, u konkurenciji od 77 radova, odabrao je za nagradu „Best paper“ rad s nazivom  „Leisure travel behaviour of generation Y & Z at the destination and post-purchase“ autora doc. dr. sc. Ive Slivar (Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“), doc. dr. sc. Dražena Alerića (Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“) i Sanje Dolenec .
Prva od tri edukativne radionice namijenjene lokalnim i regionalnim dionicima kulturnog turizma u sklopu projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories održala se u petak, 23. studenog na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Tijekom protekla dva tjedna studentske sportske ekipe Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjelovale su na dva vrlo jaka međunarodna sveučilišna turnira – Euroijada 2018 u Pragu te WIUSC 2018 u Barceloni. U Pragu su pulski studenti ponovili prošlogodišnji uspjeh – prvo mjesto u muškom futsalu i tenisu dok su u Barceloni plivačice osvojile tri četvrta mjesta a košarkaši, nakon prošlogodišnjeg zlata, ovaj su puta zapeli u grupnoj fazi.
Iz medija o gostovanju ministra...
​Ministar turizma Gari Cappelli posjetio nas je u srijedu 21. studenog i održao zanimljivo predavanje s temom „Turizam i nove uloge dionika“ okupljenim studentima preddiplomskog studija 'Turizam' te diplomskog studija 'Turizam i razvoj'.
FET i Istarska razvojna agencija u okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories organiziraju tri edukativne radionice namijenjene lokalnim i regionalnim dionicima kulturnog turizma.
Nedavno je gradonačelnik u ime Grada Pule potpisao sporazum s premijerom o uvjetima, pravima i obavezama za realizaciju turističkih projekata Saccorgiana, Hidrobaza i Muzil. Poput područja Katarina i Monumenti, ti se atraktivni lokaliteti pulskog priobalja planiraju dati u koncesiju od 50 do 99 godina. Legitimno je pitanje koje si postavlja javnost o ekonomskim, društvenim i okolišnim učincima takvog modela raspolaganja lokalnim prostornim resursima, ali i kvaliteti života u gradu, o dokumentacijskim uporištima koja ekonomski i razvojno pravdaju predložene turističko-ugostiteljske projekte.
Na kolegijima Poduzetništvo i gospodarstvo te Strateško računovodstvo studenti u mješovitim timovima izrađuju projekte na temu Muzila. U utorak, 6.11., studenti diplomskog studija posjetili su Muzil s obzirom da je on, uz Zerostrasse, jedna od tema projekata koje izrađuju u sklopu navedenih kolegija. Posjet Muzilu, nekadašnjem vojno-regrutnom centru, obuhvatio je i razgled utvrda Muzil i Marie Loiuse za koju se veže zanimljiva legenda koja kaže kako je ona podvodnim tunelom povezana s otočjem Brijuni. Naime, Austro-Ugarska Monarhija je tokom svoje vladavine Pulu i njezinu okolicu učinila neprobojnim područjem, posebice u pogledu napada s mora, zahvaljujući obrambenom sustavu u koji je uključena i spomenuta utvrda. Ranijim posjetom studenta Zerostrasse percepcija austrougarskih građevina na našem području time je kompletnija.
"Ekologija i pravda" naslov je predavanja kojeg će doc. dr. sc. Marija Brajdić Vuković, u sklopu projekta Zelena knjižnica, održati na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli (dvorana Pula) u četvrtak 25. listopada s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli i Društvo bibliotekara Istre.
FET je jedan od malobrojnih fakulteta koji stalno prati trendove i uvodi inovacije gradeći tako odnos sa studentima i pružajući im znanje i priliku za dokazivanje kako bi što spremniji i sposobniji „uskočili“ na tržište rada ili pokrenuli vlastiti posao. U jačanju suradnje između Fakulteta i gospodarstvenika, a na dobrobit svih dionika, studentima smjera marketinško upravljanje u okviru kolegija Marketing, omogućena je suradnja kojom studenti pomažu gospodarstvenicima u rješavanju njihovih poslovnih problema i to vlastitim idejama i znanjem.  
U kontekstu obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj i povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine,  u ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine u buzetskoj Gradskoj vijećnici održana je promocija znanstvene monografije Models of Valorisation of Cultural Heritage in Sustainable Tourism/Modeli valorizacije kulturne baštine u održivom turizmu. Publikaciju, koja je rezultat međunarodne suradnje na projektima valorizacije zajedničke europske baštine, predstavila je jedna od recenzentica, prof. dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, urednice izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac i doc. dr. sc. Nataša Urošević te predstavnici međunarodnog tima 22 autora: arhitekata, konzervatora, povjesničara umjetnosti, muzeologa, ekonomista, sveučilišnih profesora, ICOMOS-ovih eksperata i stručnjaka za europske kulturne politike i programe iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke i Poljske. 
Hrvatsko društvo ekonomista najavljuje 26. tradicionalno savjetovanje o ekonomskoj politici koje će se održati od 7. do 9. studenog 2018. u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji. FET i ove godine organizira odlazak na drugi i treći dan konferencije (8. i 9. studenog) za trideset najboljih studenata druge godine diplomskog studija uz osiguran prijevoz i noćenje u hotelu u Opatiji. U petak 9. studenog predviđen je Studentski dan na temu budućnosti ekonomskog obrazovanja i sudjeluju studenti ekonomskih fakulteta iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Dubrovnika a po završetku predavanja za sve sudionike organiziran je ručak.
Dekan FET-a donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija, dr. sc. Jasminke Samardžija, dana 22. listopada 2018. u 10 sati , nova vijećnica, na temu «Utjecaj ljudskog kapitala na ekonomski rast».
Nastavnici s Fakulteta i marketinški stručnjaci iz renomiranih poduzeća s puno praktičnog iskustva u digitalnom marketingu održat će radionicu namijenjenu poduzetnicima, ali i svima onima koje zanima usavršavanje iz ovog područja.
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, hrvatski je partner u međunarodnom znanstvenom projektu znanstveno-tehnološke suradnje sa Slovenijom - "Malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj i Sloveniji - analiza podataka. Voditeljica našega hrvatskog tima je izv. prof. dr. Violeta Šugar, inače šefica Katedre za organizaciju, poduzetništvo i pravo na pulskom fakultetu, s kojom razgovaramo o poduzetništvu u nas i susjednoj zemlji, jer je i jedan od ciljeva projekta istražiti te posebnosti. Budući da je projekt u početnoj fazi, tek će se nakon provedenog sveobuhvatnog istraživanja moći odgovoriti u čemu se, npr. naši poduzetnici mogu ugledati na slovenske kolege, jesu li poticaji "poticajni" za poslovanje malih i srednjih poduzetnika i kako se na njih u Sloveniji odrazilo uvođenje eura, koje jednog dana čeka i naše gospodarstvo. No, prof. Šugar o svemu drugome nije štedjela dati nam iscrpna objašnjenja...
Obavještavamo studente i nastavnike da sukladno Akademskom kalendaru za 2018./2019. godinu nastava započinje u ponedjeljak 1. listopada 2018. godine za drugu i treću godinu preddiplomskog studija i drugu godinu diplomskog studija. Kako se Orijentacijski dan za studente prve godine preddiplomskog studija održava u ponedjeljak 1. listopada nastava za studente prve godine preddiplomskog studija nastavlja se u utorak 2. listopada, a prema definiranom rasporedu nastave .
Nastava za studente prve godine preddiplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije, započinje u ponedjeljak 1. listopada 2018. godine, prema nastavnom planu i objavljenom rasporedu nastave . Prvi dan na FET – u za studente prve godine preddiplomskih studija održava se „Orijentacijski dan“ namijenjen upoznavanju sa pravilima studiranja, službama Fakulteta i njihovim radom, te ostalim važnim informacijama.  Dolazak na orijentacijski dan je obavezan za redovne studente .
Diplomski studiji na FET-u omogućuju primjenu stečenih znanja u praksi koja se organizira u suradnji s respektabilnim partnerima iz okruženja. Po završetku studija studenti na raspolaganju imaju i novi poslijediplomski specijalistički studij Marketing usluga.
Od 12. do 14. rujna u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održala se međunarodna znanstvena konferencija „The State of Capitalism and the State of Political Economy“ - jedna od najvećih ovogodišnjih konferencija u Hrvatskoj i okruženju.  
Dekan FET-a 18. rujna donio je odluku  o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2017./2018. kojom se odobrava dodatni ispitni rok za polaganje ispita na studiju Ekonomije i studiju Poslovne ekonomije.
„Katalog poduzetničkih ideja“ edukativni je program FET-a namijenjen učenicima srednjih škola, proizašao iz SMART INNO projekta . Povodom pete godišnjice izvođenja, program je proširen zahvaljujući suradnjama te dobiva dodatak plus: „Katalog poduzetničkih ideja +“. Ove godine učenici će razvijati svoje poduzetničke ideje uz još bogatiji program koji je postignut suradnjom Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ s projektom SOS čiji je nositelj Grad Pula, uz partnere Udrugu mladih i Alumni FET Pula i Zakladu Istra te Interreg projektom Atlas koji se provodi pri Fakultetu. 
U povodu održavanja međunarodne znanstvene konferencije „The State of Capitalism and the State of Political Economy“ u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, na današnjoj su konferenciji za medije prodekani FET-a izv. prof. dr. sc. Manuel Benazić i doc. dr. sc. Dean Sinković, te predstavnica organizatora dr. sc. Ourania Dimakou predstavili opsežan program predviđenih sesija i predavanja.  
Iz medija: nastavnici FET-a govore o...
Procurio je plan za restrukturirnje Uljanika koji spas brodogradilišta vidi nakon 600 otkaza radnicima koji bi dobili otpremninu. Vladajući pak poručuju da se intezivno radi na rješenju problema, no na ono održivo i dugoročno trebat će pričekati. Radnici pulskog škvera, dok na računima sutra ne vide plaću za srpanj, i dalje su u štrajku. Istodobno, Europska komisija poručuje da još nije završila analizu prijedloga restrukturiranja...
Obavještavaju se studenti da će zbog godišnjih odmora knjižnica FET-a biti zatvorena od 30. srpnja do 24. kolovoza. Ured za studente i obrazovne programe (studentska referada) bit će zatvoren od 6. do 24. kolovoza. U periodu od 30. srpnja 2018. do 17. kolovoza 2018. sve su zgrade Sveučilišta zatvorene, osim zgrade Rektorata u kojoj će se raditi od 7 do 15 sati. Od 20. kolovoza 2018. u ostalim zgradama Sveučilišta nastavlja se redovno radno vrijeme.
Gledajte finalnu utakmicu Hrvatska -...
Da, dobro ste pročitali! FET za sve svoje studente i profesore u nedjelju 15.7.2018. u 17 sati u novoj zgradi FET-a (dvorana Pula ili Istra) organizira zajedničko gledanje finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska - Francuska! 
S razvitkom gospodarstva u svijetu, raste i učešće uslužnog sektora u istome. Ukoliko se žele maksimizirati rezultati u tom značajnom području, važno je  obrazovati ljudske resurse te im pružiti adekvatno znanje iz upravljanja uslugama. Usluge naime karakteriziraju specifičnosti koje ih razlikuju od proizvodnog sektora. Nadalje, važno je razlikovati specifičnosti marketinga u pojedinim uslužnim sektorima poput turizma, trgovine, bankarstva i osiguranja te u neprofitnim djelatnostima ali i u javnoj upravi. Turizam kao iznimno važna grana koja najviše doprinosi visokom učešću usluga u domaćem gospodarstvu, zahtijeva stalni razvoj ljudskih resursa. Ostali sektori (trgovina, bankarstvo, osiguranje, neprofitne organizacije te javna uprava) koji su također razvijeni u Republici Hrvatskoj predstavljaju izvore potrebe za stručnim kadrom specijaliziranim za uslužni marketing. Stoga  prepoznavši potrebe okruženja i suvremene izazove Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", pokreće novi sveučilišni specijalistički poslijediplomski studij "Marketing usluga".
Vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj Valamar Riviera sklopila je s pulskim Fakultetom ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ sporazum o suradnji. Sporazumom su dvije institucije stvorile osnovu za konkretizaciju aktivnosti vezanih za stručnu praksu studenata, unapređenje studijskih programa iz područja ekonomije i turizma, održavanje predavanja stručnjaka iz gospodarstva, realizaciju tematskih istraživanja, izrade znanstvenih i stručnih projekata te provođenja ostalih aktivnosti od zajedničkog interesa.
Dana 28. lipnja 2018. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u dvorani Pula Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao se prvi International Demo Day u sklopu projekta DA-SPACE, koji je sufinanciran Interreg dunavskim transnacionalnim programom. Tom prilikom okupili su se projektni partneri iz sedam europskih zemalja sudionica u ovom međunarodnom projektu: Rumunjska, Bugarska, Srbija, Češka, Slovačka, Njemačka i Hrvatska. International Demo Day je završni događaj prvog ciklusa svih sedam Otvorenih inovacijskih laboratorija na području dunavske regije, a održan je kao prikaz najinovativnijih rješenja pobjedničkih timova mladih talenata.
Sveučilište Jurja Dobrila u Puli odabrano je među tri hrvatska Sveučilišta koja će dobiti vrijednu nagradu u sklopu projekta Stanica 50 koji je pokrenula kompanija Coca-Cola. Naime, u povodu obilježavanja 50 godina proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj, Coca-Cola je u okviru javnih sveučilišnih prostora diljem zemlje putem projekta Stanica 50 odlučila urediti takozvana studentska središta. Cijeli projekt težak je milijun kuna, a pulsko bi Sveučilište trebalo dobiti između 300 i 400 tisuća kuna. Cijeli projekt podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Ivana Valić dobitnica nagrade za...
Jedna od stalnih aktivnosti Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika je i suradnja s fakultetima te visokim školama. Zajednica u okviru suradnje svake godine nagrađuje doktorate, poslijediplomske specijalističke radove i diplomske radove iz područja računovodstva, revizije i financija. Studenti i djelatnici Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” su prethodnih godina više puta osvajali ovu nagradu, što ukazuje na kontinuirano visoku razinu kvalitete u edukaciji i obrazovanju, kao i razvijanju i poticanju interesa studenata na bavljenje financijama, računovodstvom i revizijom.
U lipnju 2018. godine međunarodno ugledni znanstveni nakladnik Palgrave Macmillan objavio je autorsku knjigu doc. dr. sc. Marte Božina Beroš naslova "Agencies in European Banking-A Critical Perspective", kao dio svoje zbirke " Palgrave Macmillan Studies in Banking and Financial Institutions '". U knjizi se istražuje nova prudencijalna politika bankarskog sektora EU koja nastaje u kontekstu diferencijacije jedinstvenog bankarskog tržišta uslijed stvaranja Bankovne unije, dajući posebnu pozornost dvjema institucijama koje stvaraju tu politiku - Europskom nadzornom tijelu za bankarstvo i Jedinstvenom sanacijskom odboru.
Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 15. lipnja održana je završna konferencija međunarodnog znanstveno-istraživačkog projekta MEGASFORA (Modelling Economic Growth – Advanced Sequencing and Forecasting Algorithm / Modeliranje ekonomskog rasta - napredno sekvenciranje i algoritam predviđanja), prilikom čega je predstavljena i monografija projekta „Modelling Economic Growth: Issues and New Insights“ kao finalni output četverogodišnjeg ispitivanja međuzavisnosti ekonomskog rasta i poslovnih ciklusa na međunarodnoj razini.
U suradnji s partnerima iz College of Managemet Academic Studies (COMAS) iz izraelskoga grada Rishon LeTziona, s kojima Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET)  već niz godina surađuje na projektima i razmjenjuje studente i nastavnike, pokrenut je Međunarodni virtualni inkubator (International Virtual Incubator, IVI). FET već ima Studentski poduzetnički inkubator (SPIN), otvoren za sve studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (UNIPU), a IVI će pružiti dodatne mogućnosti studentima i njihovim mentorima širom svijeta da razvijaju svoje poduzetničke, inovativne ideje i projekte. U virtualnome svijetu granice ne postoje, pa su tako tijekom svibnja i početkom lipnja izraelski i hrvatski studenti u interdisciplinarnim međunarodnim timovima kreirali, razrađivali i na kraju predstavljali svoje inovativne proizvode i usluge mentorima u Puli, Rishon LeTzionu, Roterdamu i New Yorku, a da se nisu morali maknuti iz svojih učionica.
Pozivamo sve zainteresirane studente na završni sastanak sudionika prvog ciklusa DA-SPACE otvorenog inovacijskog laboratorija – projektnih timova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, tražitelja rješenja i mladih talenata, koji će se održati na   Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u dvorani Pula, 15. lipnja 2018. godine  s početkom u  10  sati.
Dana 8. lipnja 2018. godine studenti prve godine diplomskog studija FET-a, studijskog programa Turizam i razvoj, posjetili su Istarsku razvojnu turističku agenciju - IRTA d.o.o. u sklopu nastave iz kolegija Turistička destinacija (nositeljica prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović). Domaćini su prilikom ove stručne posjete bili g. Siniša Miljević - direktor, te suradnici gđa. Ivanka Radošević Lamot i g. Damir Popović.  
U virtualnome svijetu granice ne postoje, pa su tako tijekom svibnja i početkom lipnja izraelski i hrvatski studenti u interdisciplinarnim međunarodnim timovima kreirali, razrađivali i na kraju predstavljali svoje inovativne proizvode i usluge mentorima u Puli, Rishon LeTzionu, Roterdamu i New Yorku, a da se nisu morali maknuti iz svojih učionica.
U četvrtak 7. lipnja održana je svečana promocija sveučilišnih specijalista i doktora znanosti Fakulteta ekonomije i turizma ''Dr. Mijo Mirković'' Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Na promociji potvrdu svog velikog uspjeha dobilo je sveukupno 16 sveučilišnih specijalista, od toga sedam sveučilišnih specijalista ljudskih resursa i društva znanja te devet sveučilišnih specijalista europskih integracija, regionalnog i lokalnog ekonomskog razvoja, i osam doktora znanosti.
Studentice diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković,  studijskog programa Turizam i razvoj sudjelovale su na 1. međunarodnoj studentskoj Green konferenciji organiziranoj povodom 22. svibnja -  Međunarodnog dana bioraznolikosti. 
Predavanje će doc. dr. sc. Branko Ančić održati u sklopu projekta Zelena knjižnica na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” (dvorana 302) u srijedu 30.5.2018. god. s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” i Društvo bibliotekara Istre.
Dana 29. svibnja s početkom u 10 sati (dv. 403) održat će se gostujuće predavanje pod nazivom  »Visiting dark tourism sites in Slovenia» profesora sa University of Primorska, Faculty of tourism Studies - Turistica. Profesor kod nositeljice kolegija »Turoperatori i turističke agencije« dolazi putem programa mobilnosti s ciljem provođenja suradničkog opažanja, razvoja suradnje i prijave budućih projekata. Dolazak je obvezan za studente treće godine, smjer Turizam.    
U sklopu kolegija Poslovanje ugostiteljskih poduzeća (29.5.) i Analiza investicija (30.5.) održat će se gostujuće predavanja profesora s partnerskog sveučilišta University of Economics, Krakow,  (Poljska) na kojima će se prezentirati problematika i aspekti nekretninskog financiranja u  ugostiteljskim poduzećima te analiza cash flow-a u financiranju nekretnina.  
Naši diplomirani studenti, korisnici potpore FET-ovog projekta Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPIN) pokrenuli su nautičku putničku agenciju uz FET-ovo mentorstvo i besplatno korištenje prostora Fakulteta.
U petak 18. svibnja 2018. godine na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli održan je 17. Interkatedarski skup Katedri za financije ekonomskih fakulteta iz Hrvatske. Skup je otvorio Dekan pulskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović, a u samom radnom dijelu skupa prisustvovalo je preko dvadeset profesora i asistenata iz svih hrvatskih ekonomskih fakulteta. Ovakvim interkatedarskim skupovima već tradicionalno prisustvuju i kolege iz Bosne i Hercegovine čime ovaj skup poprima i međunarodni karakter.
U sklopu kolegija Uvod u ekonomiju, 22. svibnja 2018. godine s početkom u 13.15 sati, u dvorani 202, održat će se gostujuće predavanje profesorica s partnerskog sveučilišta University Pais Vasco iz Bilbaa (Španjolska) na kojem će se prezentirati faze gospodarskog razvoja poznate Baskijske regije koja je u razdoblju od 30ak godina od najsiromašnije španjolske regije postala najbogatija. Baskijski model razvoja predstavlja jedno od gospodarskih čuda u novijoj povijesti. Predavanje je obvezno za studente iz kolegija Uvod u ekonomiju 2 (smjerovi marketinško upravljanje i turizam). Svi ostali studenti i nastavnici FET-a slobodni su prisustvovati predavanju.
Nastupno predavanje Adriane Galant,...
Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u nastavno zvanje i na radno mjesto predavača iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polje ekonomija za potrebe Katedre za računovodstvo, Adriane Galant, mag. oec., dana 25. svibnja 2018. u 11.30 sati, dvorana 302, na temu "Uvod u nefinancijsko izvještavanje u funkciji analize poslovanja".
Planiraš li godinu dana unaprijed posadi rižu, planiraš li deset godina unaprijed posadi stablo, planiraš li stoljeće unaprijed odgajaj i educiraj ljude.  - „Stoga jednom godišnje posadite rižu, povremeno posadite i stablo, ali nemojte propustiti jedan dan da ne naučite nešto novo. Nešto novo na stručnom planu, ali i na svim ostalim područjima života“ - poručio je promoventima, gladijatorima modernog doba,izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović, dekan Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, na svečanoj zajedničkoj promociji diplomanata svih studijskih programa FET-a, održanoj u pulskom Amfiteatru (Areni) – najljepšoj pozornici na otovorenom 11. svibnja 2018. godine.
Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u nastavno zvanje i na radno mjesto predavača, iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polja pravo za potrebe Katedre za organizaciju, poduzetništvo i pravo, Tee Hasić, mag.iur., dana 23. svibnja 2018. u 12 sati, dvorana Istra, na temu Jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću. 
Nastupno predavanje dr. sc. Lukše...
Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija, grana međunarodna ekonomija dr. sc. Lukše Lulića, dana 22. svibnja 2018. u 10.40 sati , dvorana 404, na temu "Liberalizacija energetskog sektora u zemljama srednje Europe".    
Iz medija: Svečana promocija FET-a za...
Svečanu promociju u Areni zapamtit će 283 diplomanta Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" koji su danas, prvi put na najljepšoj pozornici na otvorenom, tradicionalnim pomicanjem uresa na kapi s lijeve na desnu stranu obilježili ulazak u akademsku zajednicu. U prepoznatljivim togama i kapama, okruženi svojim najbližima i brojnim gostima, svi slavljenici zajedno preplavili su čitav parter antičkog amfiteatra, ponosa Pule. Dojmljiva slika privukla je pažnju i brojnih turista kojima tijekom svečane prisege promovenata nije bio zatvoren ulaz. Slobodno su šetali Arenom, mnogi i posjedali na kamene škaline i pomno pratili događaj, sve do završne dojmljive scene s tristotinjak akademskih kapa u zraku. Sve je snimano i dronom, uz jake medijske kamere i, naravno, obiteljske fotoaparate.
Održan okrugli stol na temu Europskih...
Okrugli  stol “Uspješnost korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj (i Istarskoj županiji)“ održan je 10. svibnja 2018. godine u organizaciji Centra za europska istraživanja Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» i uz potporu Erasmus + (Jean Monnet module) programa. 
Naši studenti Kristijan Rotim, Ivan Pešić i Gabrijela Baketarić, ujedno stanari Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPIN-a) , sa svojom su poduzetničkom idejom pretočenom u kratak video, veoma uspješno sudjelovali u međunarodnom natjecanju studenata, International Video Pitch Competition, osvojivši prvo mjesto u lokalnoj rundi ocjenjivanja. U nastavku pročitajte njihova razmišljanja i dojmove.
Povodom obilježavanja Europskog tjedna na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Centar za europska istraživanja uz potporu Erasmus+ programa “ Jean Monnet Module ” organizirao je u srijedu, 9. svibnja 2018. godine predavanje gđe. Ivane Gažić, predsjednice Uprave Zagrebačke burze.
G. Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, dana 8. svibnja u dvorani Pula na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao je predavanje na temu “Korištenje fondova EU u Hrvatskoj u perspektivi 2014.-2020. - koji su prvi rezultati?” u sklopu obilježavanja Tjedna Europe 2018. godine, u organizaciji Centra za europska istraživanja (CEIPU) pri Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ te potporu Erasmus+ programa “ Jean Monnet Module ”. 
Tijekom travnja studentske sportske ekipe Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ostvarile su vrhunske rezultate na tri međunarodna sveučilišna natjecanja - nogometaši su osvojili zlato na Med-Sahran Sports Challengeu u Maroku, tenisači srebro i odbojkašice četvrto mjesto na Euromilanu u Milanu te košarkaši peto mjesto na PCU University Games u Antwerpenu. 
Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić održao je danas na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" predavanje na temu "Uvođenje eura i gospodarski rast u Republici Hrvatskoj - izazovi budućnosti". Predavanje je organizirano u sklopu tradicionalnog obilježavanja Tjedna Europe, u režiji Centra za europska istraživanja (CEIPU) pri FET-u, uz potporu Erasmus+ programa "Jean Monnet Module". Dvorana Pula doista je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a u nju su se natiskali svi koji su željeli iz prve ruke dobiti relevantne informacije o započetom procesu uvođenja eura, koji će se sigurno dogoditi, samo je pitanje kada i kako će hrvatski građani to osjetiti na svojoj koži.
U četvrtak 03.05. u 8.30 sati, u TCR dvorani, održat će se prezentacija poslovnih slučajeva ovogodišnjeg izdanja Istrian Tourism Competition (ITC) natjecanja. Pozivamo sve zainteresirane studente da dođu poslušati izlaganje.
Povodom obilježavanja Tjedna Europe 2018. godine, u organizaciji Centra za europska istraživanja (CEIPU) pri Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ te potporu Erasmus+ programa “Jean Monnet Module”, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ tradicionalno će se održati niz aktivnosti. Pozivamo sve zainteresirane studente da od 4. do 10. svibnja prisustvuju prigodnim predavanjima i panel diskusijama, a detaljnije informacije i raspored dostupni su u datoteci u nastavku:
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ bit će domaćin međunarodne znanstvene konferencije pod nazivom „The State of Capitalism and the State of Political Economy“ u organizaciji IIPPE (International Initiative for Promoting Political Economy) koja će se održati u razdoblju od 12. do 14. rujna 2018. godine. Središnji dio konferencije bit će usmjeren na stanje kapitalizma i političke ekonomije. Namjera je potaknuti interes prema političkoj ekonomiji, interdisciplinarnosti, povijesti političke i ekonomske misli, kritici tekuće politike i vođenja ekonomije te aktivizmu.
Gostujuće predavanje – Implikacije...
U srijedu, 2. svibnja 2018., na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, s početkom u 8 sati, u dvorani 302, održat će se gostujuće predavanje pod naslovom „Implications of Brexit for the future of Europe” . Predavanje će održati prof. dr. hab. Christopher George Gruszczyński (University of Finance and Management in Warsaw, Poland), u okviru kolegija „Gospodarstvo EU”. Na predavanje se pozivaju svi studenti i nastavnici.
Dana 9. travnja 2018. godine studenti prve godine diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ smjera Ekonomija i smjera Turizam i razvoj posjetili su t.d. Maistra d.d. Rovinj te sudjelovali na radionici uključivanja dionika lokalne zajednice u procese participativnog upravljanja organizirane u općini Vrsar.
Prof. dr. sc. Ellen Farrell (Professor, Entrepreneurship & Venture Capital Co-Director, Master of Technology Entrepreneurship & Innovation - MTEI) sa Sveučilišta St. Mary's iz Kanade održat će na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" predavanje na temu "Venture Capital Formation". Gostujuće predavanje održat će se u sklopu kolegija "Međunarodne financije", u četvrtak 26. travnja, s početkom u 10.50 sati u dvorani 403. Predavanje je otvoreno za sve studente i nastavnike Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković.
Sveučilište je raspisalo natječaj za prijem na radno mjesto Viši stručni referent na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puliza rad na međunarodnom projektu „INTERREG V-A Standard Atlas“ na određeno vrijeme od  14 mjeseci, u punom radnom vremenu. Radno mjesto je financirano iz  Projekta Interreg – Italy Croatia 2014 – 2020 Interreg V-A- Italy Croatia CBC Progrramme, Standard + Atlas.
U sklopu kolegija Analiza investicija u srijedu 18. travnja s početkom u 13.15 sati (dvorana 203) održat će se gostujuće predavanje Ane Njegovanović mag. oecc. na temu "Od eksperimentalne ekonomije do neuroznanosti". Svi nastavnici i studenti FET-a slobodni su prisustvovati predavanju.
U srijedu, 18. travnja 2018. godine u 14 sati, u dvorani Pula Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održat će se studentska tribina o Glasu Istre kojom će se studentima predstaviti Glas Istre, projekti i razvoj u budućnosti te mogućnosti zapošljavanja. Na tribini će sudjelovati Robert Frank , glavni urednik Glasa Istre i Ranko Borovečki , direktor izdavaštva Glasa Istre. Organizator tribine je Sveučilišni Centar za razvoj karijera uz potporu Savjeta mladih Grada Pule.
Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u nastavno zvanje i radno mjesto predavača, za područje društvenih znanosti, polje ekonomije, grana Poslovna informatika, mr. sc. Gorana Matoševića, dana 18. travnja 2018. u 15.30 sati, dvorana 402, na temu «Obrada prirodnog jezika u analizi društvenih mreža».
Dan otvorenih vrata FET-a održao se u srijedu, 28. ožujka 2018. godine od 9 do 15 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Brojni učenici, profesori, studenti i ostali zainteresirani koji su prisustvovali spomenutoj manifestaciji imali su jedinstvenu priliku doživjeti Fakultet u punom sjaju programskih aktivnosti i spoznati niz mogućnosti koje stoje na raspolaganju postojećim, ali i budućim studentima. 
U srijedu,  21. ožujka 2018. godine, povodom Svjetskog dana vode, dr. sc. Desanka Sarvan održala je gostujuće predavanje pod nazivom „Efekti privatizacije upravljanja vodnim uslugama“. Predavanje je organizirano u sklopu projekta Zelena knjižnica, a u suorganizaciji Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Dan otvorenih vrata FET-a (28.3.)
U srijedu, 28. ožujka 2018. godine od 9 do 15 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) održat će se Dan otvorenih vrata. Svi zainteresirani učenici,  profesori i studenti imat će priliku upoznati se sa studentskim životom na FET-u. Naši djelatnici i studenti prezentirat će aktivnosti i službe koje su važan dio studiranja. Organiziran je razgled FET-a i kampusa Sveučilišta.
Dr. sc. Desanka Sarvan će u srijedu,  21. ožujka 2018. godine, povodom Svjetskog dana vode, održati predavanje pod naslovom „Efekti privatizacije upravljanja vodnim uslugama“. Predavanje se organizira u sklopu projekta Zelena knjižnica , a u suorganizaciji Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” s početkom u 17 sati, Dvorana Pula. Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost.
Radi se o radnom mjestu  na određeno vrijeme od  15 mjeseci, u punom radnom vremenu , a financirano je iz  Projekta Interreg – Italy Croatia 2014 – 2020 Interreg V-A- Italy Croatia CBC Progrramme, Standard + Atlas...
Domaćin Inspire Me u Puli 24. ožujka biti će Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, a konferencija se održava u organizaciji Start-Up udruge, portala eIstre i Istarske razvojne agencije. Glavni dio konferencije su uspješne priče pojedinaca – poduzetnika, menadžera, sportaša, novinara, umjetnika, novinara i dr., koji će podijeliti svoja životna i poslovna iskustva. Održat će se i specijalizirane radionice, u kojima će profesionalci sudionike upoznati s temama iz područja poput financija, marketinga, IT, event menadžmenta, lifestylea, fitnessa, prehrane...
Profesor emeritus Soumitra Sharma, zadao si je popuniti veliku prazninu u znanju svakodnevnog čovjeka o društvenoj, a time i povijesnoj evoluciji ljudske civilizacije. Svojim novim djelom eklektično pronalazi i objašnjava međuzavisnost povijesti, religije i filozofije u najširem mogućem društveno – ekonomskom kontekstu, sugerirajući kako je u ljudskoj civilizaciji, u sustavu napretka temeljenom na kontinuitetu, jedina konstanta zapravo ljudsko ponašanje. No unatoč tome, koliko god, budućnosti okrenuta civilizacija želi okrenuti leđa i prekinuti veze s 'nazadnom' prošlošću, ona se uvijek vraća svojim istinskim (povijesnim) korijenima, društvenoj (religijskoj) svijesti i (filozofskim) idejama iz kojih je ponikla.
U siječnju 2018. godine započeo je projekt ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories, odobren u okviru Standard+ poziva za financiranje iz Interreg V-A programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020. Na projektu je kao jedan od sedam partnera, uz nositelja Friuli Innovazione iz Udina, angažiran Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) ponovno pokreće Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora, čiji je član i Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Studenti su kroz nove programe u mogućnosti osvojiti 20 tisuća kuna po realiziranom i prihvaćenom projektnom zadatku te financiranje troškova osnivanja j.d.o.o.-a. Cilj Programa je razviti svijest o poduzetništvu, njegovoj ulozi i značenju u cjelokupnoj slici nacionalnog gospodarstva.
Dana 6. ožujka na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli predstavnici Bina-Istre održali su prezentaciju "Natječaja za studentske inovacije”. Bina-Istra je u suradnji s akademskom zajednicom pokrenula projekt studentskih inovacija pod nazivom „MIND (Y)OUR OWN BUSINESS“, čiji je cilj približiti poslovno okruženje studentima te im omogućiti da svoje kreativne ideje i znanja stečena tijekom studiranja primjene u praksi, na stvarnim projektima.
Pregledni rad "Corporate social responsibility and financial performance relationship: a review of measurement approaches", autora Adriane Galant i prof. dr. sc. Simona Cadez (Sveučilište u Ljubljani, Ekonomski Fakultet), među 10 je najčitanijih radova otvorenog pristupa u 2017. godini objavljenih od strane međunarodnog izdavača Taylor&Francis.
Poslovnik tjednik Lider i CIRU (Governance Research and Development Centre) organiziraju konferenciju pod nazivom GREENFILED INVESTICIJE dana 16. i 17. ožujka o.g. Konferencija se održava u Medulinu (Hotel Park Plaza Belvedere). Cilj konferencije je prikaz uloge greenfield ulaganja u razvoju hrvatskog gospodarstva te prijedlog rješenja kako prevladati zapreke i potaknuti novi investicijski ciklus. Misija konferencije je izgradnja mostova između svih relevantnih činitelja, unaprjeđenje institucijskog okvira i poticanje dijaloga kako bi se prevladali problemi i izgradile odgovarajuće strateške smjernice. S obzirom na agendu Vlade u administrativnom rasterećenju poduzetništva, konferencija će ponuditi odgovor na ključno pitanje svih dionika – kako se prepreke mogu prevladati i kako se snažnije može ulagati u hrvatsko gospodarstvo.
Najava prezentacije "Natječaja...
Bina-Istra je u suradnji s akademskom zajednicom pokrenula projekt studentskih inovacija pod nazivom „MIND (Y)OUR OWN BUSINESS“, čiji je cilj približiti poslovno okruženje studentima te im omogućiti da svoje kreativne ideje i znanja stečena tijekom studiranja primjene u praksi, na stvarnim projektima. Osim nagrađivanja najinovativnijih i najprimjenjivijih studentskih ideja, posebnost ovog projekta odlikuje se u dodatnoj mogućnosti odobravanja proračuna za implementaciju najboljih studentskih ideja uz naknadu studentima za sudjelovanje u implementaciji.
31. siječnja 2018. godine je na poluotoku Vižula održana konferencija za medije povodom početka pripremnih radova na projektu Arheološki park Vižula. Načelnik Općine Medulin Goran Buić na početku konferencije pozdravio je sve prisutne medije, te predstavio pročelnicu Upravnog odjela za EU projekte, međunarodnu suradnju i gospodarstvo Barbaru Floričić te mr. sc. Kristinu Džin, stručnu savjetnicu i voditeljicu kopnenih arheoloških istraživanja u ime Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Prisutne su bile i predstavnice partnera Turističke zajednice Općine Medulin Renata Kuharić te Danijela Križman Pavlović u ime Sveučilišta Jurja Dobrile.
Globalno poslovno okruženje suočava se s brojnim izazovima. Upravo je to bila misao vodilja FET-ove 8. međunarodne znanstvene konferencije “Future World by 2050”, održane u Puli od 1. do 3. lipnja 2017. godine. Istoimeni Zbornik obuhvaća odabrane znanstvene radove sudionika Konferencije. Radovi odražavaju globalni pristup istraživanju budućih društvenih izazova. Urednice Zbornika su Danijela Križman Pavlović, Morena Paulišić i Katarina Kostelić.
U drugoj polovini prošle godine RH je pokazala brži oporavak i izlazak iz krize, rast BDP-a, veći izvoz, manja nezaposlenost i neki drugi faktori bili su argumenti kojima se Vlada pohvalila. Kako to komentirate? Drugim riječima, jesmo li u RH izašli iz krize ili će to pokazati tek ova, 2018. godina? - Idemo već jednom demistificirati stvari o hrvatskom gospodarstvu, gdje smo danas i gdje ćemo biti u budućnosti. Recesija je stvar prošlosti jer prema definiciji BDP raste više od uzastopce dva kvartala. Dakle, ne može se reći da smo u recesiji. Pravo je pitanje: ako nismo u recesiji, gdje smo onda, i prijeti li nam sekularna stagnacija?
Svjesni potrebe za edukacijom građana u smislu povećanja financijske pismenosti, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ po prvi put organizira besplatnu radionicu za građane na kojoj će se obraditi aktualne teme iz financijske kulture. Sve veći broj građana u blokadi, prekomjerno korištenje „minusa“ na tekućem računu, problemi u otplati preuzetih kredita, nerazumijevanje pojmova vezanih uz investicijsko-štedne proizvode i slično, brojni su indikatori nedovoljne financijske pismenosti. Razlozi tome jesu mnogobrojni, a često i sasvim objektivni, posebice za starije građane koji se tijekom svoga školovanja nisu susretali sa ovim razvijenim financijskim proizvodima i uslugama kojima danas doslovce vrve svi mediji. Takvo stanje nije poželjno pa Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ svojim aktivnim angažmanom želi doprinijeti povećanju financijske pismenosti.
Cijenjeni kolege studenti, kako se bliži kraj prvog semestra sigurno imate pitanja koja su se pojavila tijekom prvih mjeseci vašeg studiranja, a u vezi pravila studiranja, službi Fakulteta, sustava za e–učenje, studenskoj razmjeni ili imate potrebu za drugim vama važnim informacijama. Predstavnici stručnih službi i prodekanica za nastavu bit će vam na raspolaganju u ponedjeljak 22. siječnja 2018. godine u 10 sati u dvorani Pula.
International Video Pitch Competition međunarodno je natjecanje studenata koji kratkim videom predstavljaju svoje inovativne projekte.
Obavještavamo sve zainteresirane da je upravo objavljena nova knjiga prof. dr. sc. Marije Bušelić, redovite profesorice u trajnom zvanju:  
U ponedjeljak 11.12.2017. godine održano je izlaganje Zamjenice voditelja Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, gđe. Mirelle Rašić, na temu „Budućnost Europe i izazovi Europske unije“ .  Pred brojnim studentima, gđa Rašić se osvrnula na postignuća i izazove razvoja Europske unije pri čemu je najviše riječi bilo o Brexitu, migracijama, zajedničkom tržištu, ulasku Hrvatske u EU; preduvjetima ulaska Hrvatske u Schengenski prostor i eurozonu. Studenti su postavili brojna pitanja iz područja proračuna EU-a, implikacija Brexita na ostale članice, scenarijima djelovanja EU-a u budućnosti, iseljenju Hrvata u ostale članice Europske unije, TTIP-u, položaju Hrvatske u Europskoj uniji.
Bitcoin ovog mjeseca dostiže nevjerojatne vrijednosti - jedan bitcoin na svjetskom tržištu u prvim tjednima prosinca vrijedi 11,3 tisuće dolara! Svakodnevno internetski mediji izvještavaju o novim rekordnim razinama, i svakog tjedna imaju novi okidač za članak sličan prethodnom. Jer, najraširenija kriptovaluta je s 1.000 dolara po jedinici od početka godine do listopada bila u stalnom rastu i dosegla 9.000 dolara, da bi potom u samo dva tjedna preskočila 11.500 dolara. I gdje mu je kraj, pitaju se mnogi.
Prva radionica u sklopu međunarodnog projekta CONNEXIO,  pokrenutog u suradnji između Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Studentskog zbora Sveučilišta Burgenland iz Austrije, održana je 1. i 2. prosinca 2017. godine na kampusu Sveučilištu Burgenland u Eisenstadtu. Sedam studenata FET-a sudjelovalo je u radionici i tijekom dva dana unaprijedilo svoje znanje iz poslovnog engleskog te projektnog menadžmenta.
Održano gostujuće predavanje doc. dr....
Gostujuće predavanje doc. dr. sc. Suzane Laporšek (University of Primorska, Faculty of Management) s temom Obrazovna politika i mladi na tržištu rada u Sloveniji održano je 6. prosinca 2017. godine. Predavanje je bilo namjenjeno studentima treće godine preddiplomskog studija, smjera Ekonomije iz predmeta Obrazovna politika.
Goran Jeras će u četvrtak 7. prosinca 2017. godine u sklopu projekta Zelena knjižnica, a u suorganizaciji Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održati predavanje o etičnim bankama i predstaviti Zadrugu za etično financiranje. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u 18 sati, Dvorana Pula. Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost.
U ponedjeljak 11. prosinca 2017. godine održat će se predavanje Zamjenice voditelja Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, gđe. Mirelle Rašić , na temu „Budućnost Europe i izazovi Europske unije“ . Predavanje će se održati u dv. Istra od 11 do 12 sati i namijenjeno je studentima Fakulteta ekonomije i turizma „dr. Mijo Mirković“, kao i zainteresiranoj javnosti. Predavanje organizira Centar za europska istraživanja FET-a .  
U tijeku su upisi na Seminar za turističkog vodiča za područje Istarske županije te na Seminar za voditelja poslovnice.
Kao i prijašnjih godina, FET se uključio u humanitarnu akciju udruge Naš san njihov osmijeh „Jedna za druge  (jedan čovjek – jedan proizvod)“, u kojoj se donacijom jednog proizvoda iz programa živežnih namirnica ili higijenskih sredstava pomaže korisnicima spomenute udruge. Ukoliko se želite odazvati akciji po principu jedan čovjek – jedan proizvod, jednu namirnicu ili higijensko sredstvo možete ostaviti u kutiji u prizemlju zgrade, do petka 15.12.2017. , nakon čega će se prikupljena donacija predati udruzi.
Upitnik za studente o interesima i...
S ciljem osmišljavanja novog programa Akademije regionalnoga razvoja i fondova EU obratilo nam se Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Upravo provode  anketu  o interesima i potrebama studenata u području educiranja o fondovima EU i pisanju projekata s ciljem osmišljavanja novog programa Akademije regionalnoga razvoja i fondova EU te mole sudjelovanje studenata našeg Sveučilišta.
Studentske sportske ekipe još su jednom ostvarile izvrsne rezultate na prestižnom međunarodnom sveučilišnom natjecanju 3rd World Inter-Universities Championships (WIUSC) koje se od 16. do 20. studenog održalo u sklopu olimpijskog sportskog centra Val D’Hebron u Barceloni. Košarkaši Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (SJD) napravili su pravu senzaciju pobijedivši svih šest utakmica čime su postali – Svjetski međusveučilišni prvaci!! Plivačice iako u oslabljenom sastavu bez Valery Švigir i Petre Perhat osvojile su peto mjesto dok je šahist Michael Kolić zauzeo šesto mjesto.
Dana 16. studenog 2017. godine održana je terenska nastava iz kolegija Programi i fondovi EU-a u okviru koje smo posjetili dvije istarske općine – Vižinadu i Svetvinčenat. 
" Aditivi u hrani: vodič kroz E-brojeve " naslov je knjige i predavanja autorice dr.sc. Ivane Vinković Vrček kojega će u sklopu Zelene knjižnice održati 23.11. u 18 sati na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli, Dvorana Pula.
U utorak, 7. studenog 2017. godine na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula obilježen je   Svjetski dan odgovornog turizma .
Međunarodno sveučilišno natjecanje Euroijada 2017 održalo se od 3. do 7. studenog u sklopu osam sportskih kompleksa u predgrađu Pariza. Ovogodišnja Euroijada sedma je po redu a pulskim studentima ovo je šesti nastup nakon Praga 2012., Brašova 2013., Soluna 2014., Krakowa 2015. i Praga 2016 godine. Euroijadu organiziraju studentske sportske udruge Sveučilišta u Novom Sadu u suradnji s agencijom Modena travel a ove je godine okupila 1400 studenata sa brojnih sveučilišta iz Europe, Azije i Afrike koji su se natjecali u 12 sportskih disciplina.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Fakultet ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» i Zagrebačka banka UniCredit Group nastavljaju suradnju kojom se studentima FET-a omogućava stručna praksa. Zaba Banking Academy višemjesečni je program plaćene stručne prakse za studente završnih godina, poželjno apsolvente diplomskih studija ekonomskog usmjerenja, koji žele naučiti kako funkcionira banka te bolje razumjeti bankarsko tržište. Kroz praktičan rad u stvarnom poslovnom okruženju, uz podršku iskusnih mentora, polaznici će učiti o kartičnom poslovanju, proizvodima financiranja, privatnom bankarstvu, upravljanju prodajom, radu s klijentima poduzetničkog i individualnog bankarstva…
Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija. Raspored se nalazi na internetskoj stranici: UNIPU.HR > Studenti > Raspored sistematskih pregleda
U sklopu Adria Hotel Foruma, koji će se održati u veljači 2018. godine, u Zagrebu se po šesti put organizira ASIC - studentski natječaj, na temu "Novi hotelski brand".
Obaviještavaju se studenti i zaposlenici da će se u utorak 31. listopada 2017. povodom obilježavanja blagdana Svih Svetih raditi skraćeno do 12.30 sati.  Ured rektora
Zeleni pogon za istarski teran na Mjesecu naslov je predavanja Miroslava Ambruša-Kiša kojeg će održati u sklopu projekta Zelena knjižnica na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” 26.10.2017. god. s početkom u 17 sati u Dvorani Pula. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.
Studentski dan manifestacije „Pazi što jedeš“ održan je po treći put u petak, 20. listopada 2017. godine na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula. Cilj događanja bio je predstaviti studentske poslijediplomske, diplomske i završne radove te projekte koji su povezani s temom manifestacije.
U organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Matice Hrvatske, u četvrtak 19. listopada na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održano je javno predavanje akademika Davorina Rudolfa i mr.sc. Tatjane Tomaić  na temu „Granice Hrvatske – mostovi suradnje ili prijepora sa susjedima“. Akademik Davorin Rudolf, cijenjeni znanstvenik i političar, doktor je pravnih znanosti, sveučilišni profesor međunarodnog javnog prava u miru te predsjednik znanstvenog vijeća za mir i ljudskih prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Objavio je mnogo znanstvenih i stručnih radova iz područja međunarodnog prava i međunarodnih odnosa, a poznat je i kao prvi hrvatski Ministar vanjskih poslova. Tatjana Tomaić, magistrica znanosti, djeluje pri Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar te je koautorica knjige „Hrvatsko-slovenska granica na rijeci Dragonji“.
Sedma manifestacija „Pazi što jedeš“ pod sloganom „Znanje i okusi“ održava se u organizaciji Etnografskog muzeja Istre  od 20. do 22. listopada o. g. u prostorijama Zajednice Talijana u Puli. Više informacija o manifestaciji na sljedećoj poveznici:   http://www.pazistojedes.com U petak, 20. listopada održava se, po treći put, Studentski dan u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli. Cilj događanja jest predstaviti studentske poslijediplomske, diplomske i završne radove te projekte koji su povezani s temom manifestacije. Studentski dan će se održati u Dvorani Pula u vremenu od 14 do 16 sati. Događanje je namijenjeno studentima, nastavnicima i široj javnosti, program preuzmite u datototeci:
U četvrtak 19. listopada 2017. godine, u dvorani Pula s početkom u 14 sati akademik Davorin Rudolf održat će  predavanje na temu  Granice Republike Hrvatske - mostovi suradnje ili prijepora sa susjedima .
Posjeti Pariz, putuj na Euroijadu,...
Međunarodni sveučilišni turnir Euroijada 2017 održava se od 3. do 7. studenog u Parizu. Na ovogodišnjem izdanu turnira boje pulskog sveučilišta branit će košarkaši, futsaleri, tenisači i šahisti koji već dugi niz godina osvajaju brojna odličja na ovom vrlo jakom natjecanju. Kao i svake godine omogućeno je određenom broju studenata da zajedno s našim sportašima putuju u Pariz kao navijači. Ove godine sudjelovat će gotovo 2.000 studenata iz cijelog svijeta koji će se natjecati u čak 12 sportskih disciplina.
U ponedjeljak 2. listopada 2017. godine, krenula je nova akademska godina na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli. Akademska godina za brucoše je započela već tradicionalnim orijentacijskim danom u okviru kojeg su studenti upoznati s pravilima i načinom studiranja te ostalim brojnim sadržajima namijenjenim studentima Fakulteta.
Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u znanstveno nastavno zvanje i radno mjesto docenta , za područje društvenih znanosti, polje ekonomije, grana kvantitativna ekonomija , dr. sc. Ane Čuić Tanković, d ana 12. listopada 2017. u 14.50 sati, dvorana TCR, na temu «Kvantitativna analiza i rješavanje poslovnog problema».
Dekan FET-a donio je odluku o  održavanju nastupnog predavanja  pristupnice za izbor u znanstveno nastavno zvanje i radno mjesto docenta, za područje društvenih znanosti, polje ekonomije, grana kvantitativna ekonomija, dr. sc. Katarine Kostelić, dana 12. listopada 2017. u 14 sati, dvorana TCR, na temu «Uvod u kvantitativne metode poslovnog odlučivanja».
Nastava za studente prve godine preddiplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije, započinje u ponedjeljak 2. listopada 2017. godine, prema nastavnom planu i objavljenom rasporedu nastave .
Nastava za studente prve godine diplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije, započinje u ponedjeljak 9. listopada 2017. godine, prema nastavnom planu i objavljenom rasporedu nastave .
Glavna nagrada je 40.000 kn, a organizatori poručuju da t raže najbolje u stvaranju inovacija - na prvom u nizu Hackathona koje organiziraju 24sata timovi će se boriti za ukupni nagradni fond od 60.000 kuna, ali i za sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu u Instanbulu 2018.
Prijem za nagrađene studente FET-a u...
Dana 25. rujna 2017. dekanica i prodekani FET-a upriličili su prijem za studente koji su tijekom 2016./2017. akademske godine u izvannastavnim aktivnostima ostvarili zapažene rezultate. Tom prilikom održan je prigodan govor za studente te su i studenti imali prilike svatko ponaosob istaknuti svoje viđenje daljnjeg razvoja studija i studentskoga zivota. Studentima je uručen prigodan poklon, koji je između ostaloga sadržavao personalizirane kravate ili rubce CROATA for FET. FET će i nadalje poticati studente na bavljenje izvannastavnim aktivnostima jer je to dobro za njihov osobni razvoj, ali i promociju FET-a u zemlji i inozemstvu.
Polaganje ispita 9. put pred nastavničkim povjerenstvom neće biti moguće nakon 31. prosinca 2017. godine.
Na FET-u je danas održana konferencija za medije na kojoj su dekanica prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović, prodekanica za nastavnu djelatnost doc. dr. sc. Ksenija Černe i izv. prof. dr. sc. Violeta Šugar govorile o novostima vezanim uz upise na diplomske studije u akademskoj godini 2017./2018. te certifikaciju FET-a prema normi ISO 9001:2015.    
Nagrada za znanstveni rad “Young...
Odlukom odbora multidisciplinarne konferencije Entrenova, nagrađen je članak “Humor and Co-Creation as Levers of Valorization of Tourism Attractions: Case Study from Vodnjan, Croatia” doc. dr. sc. Ive Slivar , mr. sc. Ane Periša i Anđeline Horvat (studentice FET-a) u kategoriji mladih znanstvenika.
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" izradio je studiju procjene ekonomskih učinaka organizacije utrke svjetskog prvenstva u reliju koja se planira za 2019. godinu. Uz Formulu 1 i Moto GP radi se o jednom od tri najprestižnija automoto prvenstva na svijetu čiji su ekonomski učinci izrazito značajni.
Zagreb International Model United Nations (ZAGiMUN) – Conference on Shared Responsibility, koju organizira Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode , je međunarodna konferencija o održivom razvoju namijenjena studentima i mladim profesionalcima zainteresiranima za globalna pitanja i međunarodne odnose. Program konferencije sastoji se od simulacije rada institucija Ujedinjenih naroda i Europske unije te panela na temu prevencije kriza, osiguravanju održivog mira i UN-ovim ciljevima održivog razvoja – Agenda 2030. Uz navedeno, sudionici dobivaju priliku raditi na razvijanju vlastitih govorničkih i pregovaračkih vještina, interesa za različitosti i njihovo poštivanje te međukulturalnoj razmjeni kroz višednevno druženje sudionika.
Slobodna mjesta za upis na preddiplomske (redovne i izvanredne) studije FET-a u 2016./17. akademskoj godini u rujanskom upisnom roku:
Objavljeni natječaji za upis na poslijediplomske studije: Doktorski studij „Nova ekonomija“ Poslijediplomski specijalistički studij „Ljudski resursi i društvo znanja“ Poslijediplomski specijalistički studij „Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj“ Sve informacije, uvjeti upisa, cijena studija te prijavnicu možete pronaći na sljedećim linkovima: Za doktorski studij „Nova ekonomija“: https://www.fet.unipu.hr/fet/studijski_programi/sveucilisni_poslijediplomski_doktorski_studiji/poslijediplomski_doktorski_studij_nova_ekonomija Za poslijediplomske specijalističke studije: https://www.fet.unipu.hr/fet/studijski_programi/specijalisticki_poslijediplomski_studiji/natjecaj_za_upis_na_poslijediplomske_specijalisticke_studije
Prijave za upis na diplomske studije obavljaju se elektroničkim putem na stranici:  www.studij.hr od 3. srpnja 2017. do 15. rujna 2017. u 12 sati za neistovrsne studijske programe i od 3. srpnja 2017. do 29. rujna 2017. u 12 sati za istovrsne studijske programe. Prijave za upis na diplomski studij omogućene su i studentima koji još uvijek nisu položili sve ispite, ali očekuju da će do kraja mjeseca rujna 2017. godine okončati svoj preddiplomski studij te izvršiti sve propisane obveze.
ERASMUS+ natječaj za osoblje...
Dana 17. srpnja 2017. Sveučilište je raspisalo za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa, projekt broj 2017-1-HR01-KA103-034943 u okviru zimskog semestra akademske godine 2017./2018. Mobilnosti u okviru ovog Natječaja moguće je realizirati do 28. veljače 2018. godine,  Natječaj je otvoren do 1. rujna 2017. godine. Tekst Natječaja te ostale vezane dokumente možete pronaći na internetskoj stranici:  UNIPU > Suradnja > Međunarodna suradnja > Erasmus+ program >  Mobilnost osoblja
Dekanica Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» 14. srpnja donijela je odluku  o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2016./2017.
FET kao društveno odgovoran centar izvrsnosti u visokom obrazovanju i znanosti, te kao središte poticanja inovativnosti i poduzetničke kulture u svom okruženju ponovno širi horizonte.
Predstavnici FET-a, prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović - dekanica,  doc. dr. sc. Ksenija Černe - prodekanica za nastavnu djelatnost te  doc. dr. sc. Dean Sinković - prodekan za znanstveno istraživačku djelatnost i međunarodnu suradnju  na konferenciji za medije održanoj 5. srpnja predstavili su najvažnije detalje o upisima u preddiplomske studije FET-a u 2017./2018. akademskoj godini te pokretanju novog sveučilisnog studija na engleskom jeziku "International Economics and EU Studies“.
Provedbom vanjskog, certifikacijskog audita, 6. srpnja 2017. završen je projekt implementacije Sustava upravljanja kvalitetom FET'Q i Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ odobrena je certifikacija prema normi ISO 9001:2015.
Izvješće sa studijske posjete...
Dana 9. lipnja 2017. godine studenti prve godine diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, smjera Ekonomija, Turizam i razvoj te Menadžment i poduzetništvo te studenti treće godine interdisciplinarnog studija Kultura i turizam s Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije posjetili su Sveučilište Ca Foscari iz Venecije (Italija).
Održana humanitarna akcija Jogging...
Prvi dan ljeta i najduži dan u godini pulski su Lionsi iskoristili kako bi organizirali humanitarnu akciju pod nazivom „Jogging & Yoging“, koju je osmislila članica Lions kluba Pula, izv. prof. dr. sc. Violeta Šugar. Cilj je rekreativnoga trčanja u kombinaciji s jogom bio prikupljanje fonda za stipendiranje izvrsnih studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli slabijega imovnog stanja.
Nakon zlatne medalje pulskih košarkaša s prvog izdanja međunarodnog sveučilišnog turnira PARIS SPORT CHALLENGE koje se održalo prošle godine, na drugom se izdanju ženska košarkaška ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli okitila srebrnom medaljom. Ovogodišnje izdanje okupilo je oko 800 studenata koji su se natjecali u pet sportskih disciplina. Organizatori su sveučilišne sportske udruge nekoliko prestižnih sveučilišta iz Pariza (Sorbona, HEC, Dauphine i drugi).
Ivan Budić dobitnik nagrade za...
Magistar poslovne ekonomije Ivan Budić dobitnik je nagrade za najbolji diplomski rad obranjen u 2016. godini iz područja financija. Rad na temu Optimizacija portfelja kroz ulaganje u zlato pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Deana Učkara nagrađen je od strane najstarijeg strukovnog udruženja računovođa i financijera u zemlji, Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika te predstavlja osobito priznanje struke. Čestitke dobitniku nagrade i njegovom mentoru.
U četvrtak, 8. lipnja u 11 sati u dvorani Pula Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održat će se završno predstavljanje rezultata projekta „ Mladi u društvenom poduzetništvu “. Pozivaju se nastavnici i studenti da dođu i podrže naše studente.
Jubilarno 10. izdanje međunarodnog sveučilišnog turnira BEST ( Belgrade Sport Tournament ) održalo se od 18. do 21. svibnja 2017. u organizaciji studentskih sportskih udruga Sveučilišta u Beogradu. Na turniru je nastupalo oko 1.300 sportaša s brojnih sveučilišta širom Europe, Azije i Afrike koji su se natjecali u 12 sportskih kategorija. Sveučilište Jurja Dobrile na ovom je natjecanju nastupilo sedam puta, a do ove godine zabilježilo je odlične rezultate: šest zlata (tenis, stolni tenis žene i 4x plivanje), osam srebra (ženska odbojka, 2 x tenis, stolni tenis žene i 4x plivanje), tri bronce (tenis i 2x plivanje) te jedno 6. mjesto (futsal)...
Gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj održao je 2. lipnja 2017. godine gostujuće predavanja na Fakultetu ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković». Tema predavanja bila je «Budućnost Europske unije - izazovi i mogućnosti», a organizirano je u okviru Centra za europska istraživanja.
Konferenciju je u četvrtak 1. lipnja u Hotelu Park Plaza Histria pozdravnim govorom otvorio zamjenik župana Fabrizio Radin, a prorektorica za znanost i istraživanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Elis Degenghi Olujić pozdravila je okupljene u ime rektora prof. dr. sc. Alfia Barbieria. Dekanica FET-a, prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović potom je najavila zbivanja u naredna tri dana konferencije.
Gošća urednice Tatjane Kaštelan dekanica pulskog Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović govorila je o radu na FET-u tijekom odrađenih mandatnih razdoblja, o gospodarstvu, znanosti te rezultatima rada i planovima. Predstavila je i veliku međunarodnu konferenciju „Future World by 2050“ koja je upravo otvorena.  
Završnica Državnog sveučilišnog prvenstva Hrvatske pod nazivom Unisport Finals održana je u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza od 18. do 21. svibnja 2017. u Biogradu na moru. Najbolje studentske sportske ekipe natjecale su se u 10 sportskih disciplina u sklopu kojih se za odličja borilo preko 1500 studenata sportaša sa svih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta...
Pred nama je završetak implementacije Sustava upravljanja kvalitetom prema normama ESG i ISO 9001:2015, koji smo nazvali FET ' Q. Kroz interni audit, odnosno unutarnju prosudbu, koju smo planirali za 12. i 13. lipanj , pripremamo se za certikaciju. Zadatak je tima internih auditora, kojeg je imenovalo Vijeće FET-a (Kristina Afrić Rakitovac, Manuel Benazić, Roberta Kontošić, Ivica Petrinić, Sandra Bulić, Corina Šćulac i Violeta Šugar) da, u razgovoru sa zaposlenicima FET-a i UNIPU-a, ustanovi i evidentira sukladnost (i eventualnu nesukladnost) svih aktivnosti sa zahtjevima navedenih normi te pripremi dokumentaciju za vanjski, odnosno certifikacijski audit, koji će obaviti predstavnici certifikacijske kuće SGS 6. srpnja .
Šesta po redu mini olimpijada „Računovodstvo 2017“ održana je 26.-27. svibnja 2017. u Banja Luci. Mini olimpijada „Računovodstvo 2017“ studentsko je natjecanje u znanju iz područja računovodstva, a istoga organizira visokoškolska ustanova Banja Luka College. Cilj natjecanja je popularizacija znanja iz područja računovodstva, računovodstvenih kolegija, ali i nagrađivanje najboljih studenata.
Nakon sedam uspješnih konferencija organiziranih proteklih godina, “Future World by 2050” osma je međunarodna znanstvena konferencija koju organizira Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli. Konferencija “Future World by 2050” održat će se u Hotelu Park Plaza Histria od 1. do 3. lipnja 2017. godine.
U organizaciji gore navedenog udruženja održat će se gostujuće predavanje na temu kamping turizma i konkurentnosti hrvatske kamping ponude, u ponedjeljak 5. lipnja 2017. s početkom u 9 sati u dvorani Istra. Na predavanje koje se pozivaju zainteresirani studenti i profesori. Katedra za turizam Izv. prof. dr. sc. Jasmina Gržinić --- Predavanje se organizira uz potporu Ministarstva turizma Republike Hrvatske.
Gostujuće predavanje voditelja...
Centar za europska istraživanja (CEIPU) , Fakulteta za ekonomiju i turizam 'Dr. Mijo Mirković' najavljuje gostujuće predavanje g. Branka Baričevića, voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj .
Start-Up udruga raspisala je prijave za sudjelovanje u 4. izdanju natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC). ITC predstavlja jedinstveno studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva iz područja turizma u Jugoistočnoj Europi. U natjecanju mogu sudjelovati studenti svih visokih škola, Veleučilišta i Sveučilišta u Hrvatskoj. Sudionici odabiru poslovni slučaj i rješavaju isti u timovima (2-3 natjecatelja), a na kraju se za svaki poslovni slučaj proglašavaju najbolja tri tima.
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održao je 17. svibnja Izbornu sjednicu Fakultetskog vijeća na kojoj je za dekana u narednom dvogodišnjem razdoblju izabran izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović. Izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović nositelj je predmeta Računovodstveni informacijski sustavi, Revizija i analiza poslovanja, Strateško računovodstvo i Forenzičko računovodstvo, autor je i koautor dviju knjiga i preko trideset  stručnih i znanstvenih članaka. Trenutno obnaša funkciju prodekana za poslovne odnose i financije i voditelj je Studentskog poduzetničkog inkubatora. Mandat dekana započinje s novom akademskom godinom.
U tjednu od 22. do 26. lipnja FET će ugostiti devetero renomiranih profesora iz cijelog svijeta kojima su programi Erasmus+ mobilnosti i Fullbright stipendija omogućili boravak i razmjenu iskustva i znanja u međunarodnom okruženju.
Danas, 15. svibnja 2017. godine je u vijećnici Općine Medulin održano predstavljanje projekta  „Arheološki park Vižula“  povodom zaključenja ugovora o dodjeli  bespovratnih sredstava u iznosu od 16 milijuna kuna...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli na temelju članka 59. i 77. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i članka 71. Statuta Sveučilišta, sukladno Odluci Senata o upisu u prvu godinu studija u akademskoj godini 2017./2018. raspisuje Natječaj za upis studenata u I. godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih, preddiplomskih i diplomskih i stručnih studija u akademskoj 2017./2018. godini.
Na međunarodnom sveučilišnom turniru Euromilano 2017 teniska ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osvojila je srebrnu medalju u ženskoj te brončanu medalju u muškoj kategoriji.
Interaktivno druženje s dr. sc. Marinelom Dropulić Ružić i dr. sc. Klarom Trošt Lesić (Zavod za turizam, IPTPO), razmjena iskustava te predstavljanje knjige i rezultata projekta održat će se u četvrtak, 11. svibnja 2017. od 8.15 do 9.30 sati (dvorana Istra).  
U okviru Erasmus + programa profesor Thomas Hlavsa sa Czech University of Life Sciences Prague, Fakulteta ekonomije i menadžmenta, održat će dva gostujuće predavanja. Profesor Hlavsa je zaposlen pri Odjelu za statistiku, te predaje studentima preddiplomskog i diplomskog studija. Glavno područje znanstvenog interesa mu je modeliranje utjecaja poljoprivredne politike te utjecaj na ekonomiju farmi.
Poslijediplomski sveučilišni doktorski studijski program „Nova ekonomija“ Fakulteta za ekonomiju i turizam „Dr. Mijo Mirković“, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli trenutno prolazi postupak reakreditacije koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje.
Nakon vrhunskih uspjeha na prva dva izdanja međunarodnog sveučilišnog turnira MED-SAHARAN SPORT CHALLENGE 2014 i 2015 (dva zlata za ženski stolni tenis, zlato i bronca za muški tenis te četiri zlata iz plivanja), pulsko se sveučilište ove godine okitilo zlatom i iz muške košarke! Ovo je čak treća zlatna medalja za košarkaše Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u godinu i pol dana jer su u studenom 2015. osvojili Euroijadu Krakow te u svibnju 2016. i prvo izdanje međunarodnog sveučilišnog turnira Paris Sport Challenge.
Ekipa FET PULA STUDENT/ALUMNI TEAM natjecala se u disciplini J80 te je bila prva posada sa hrvatskih sveučilišta koja je dobila direktnu pozivnicu i nastupila na ovom natjecanju.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH, Austrija, i ove godine organizira Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika .
U okviru Studentskog Lider Kluba poslovni tjednik Lider donosi priču o Studentskom poduzetničkom inkubatoru – SPIN-u Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održano je gostujuće predavanje Irit Shneor - zamjenice izraelske veleposlanice u Republici Hrvatskoj te konzulice. Tema predavanja namijenjenog studentima i profesorima bila je "Modern Israel - innovation and crativity", a naglasak je stavljen na gospodarstvo, poduzetništvo, Izrael kao start up naciju, inovacije, život mladih, studentske mogućnosti u obrazovanju te programe razmjene.
Nova energetska politika RH – šansa za razvoj lokalne ekonomije  naslov je predavanja koje će u sklopu  Zelene knjižnice  održati ekološki aktivist Vjeran Piršić na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli (dvorana 302) u petak 7.4. 2017. godine u 15 sati. Predavanje organizira Društvo bibliotekara Istre. Ulaz je slobodan.
Fakultetsko vijeće FET-a donijelo je Odluku  o imenovanju članova Povjerenstva za provođenje postupka izbora dekana Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» Postupak izbora dekana Fakulteta provodi Povjerenstvo za prikupljanje prijedloga i provođenja postupka u sastavu: Doc. dr. sc. Danijela Rabar - predsjednik povjerenstva, Doc. dr. sc. Sanja Blažević Burić - član povjerenstva, Doc. dr. sc. Aljoša Vitasović - član povjerenstva. Imenovano Povjerenstvo nadležno je za prikupljanje prijedloga kandidata za izbor dekana Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković», te sastavljanje liste kandidata kao i provođenje glasovanja na sjednici Fakultetskog vijeća na kojoj se provodi izbor dekana...
Humanoidni robot NAO iz serije BOKA otvorio je okrugli stol „Roboti i novi oblici pismenosti“ koji je održan u četvrtak 23. ožujka na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) u Puli. Riječ je o trećem po redu okruglom stolu na ovu temu, a organizatori su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Pučko otvoreno učilište Zagreb, Hrvatsko andragoško društvo i Šibenska privatne Gimnazija – Centar izvrsnosti Sv Lovre. Skupu su prisustvovali mnogi eminentni znanstvenici i stručnjaci te ravnatelji i profesori istarskih osnovnih i srednjih škola...
Fakultetsko vijeće Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» na svojoj 39. redovitoj sjednici održanoj dana 22. ožujka 2017. donijelo je odluku o pokretanju postupka za izbor dekana Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković.
Najavljen Okrugli stol „Roboti i novi...
Pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održana je konferencija za novinare povodom najave Okruglog stola „Roboti i novi oblici pismenosti“ koji će se održati u četvrtak, 23. ožujka 2017. s početkom u 10 sati u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (Preradovićeva 1, Pula; dvorana Istra). Program Okruglog stola su predstavili prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović – dekanica FET-a i doc. dr. sc. Sven Maričić – pomoćnik Rektora za transfer tehnologije. Konferenciji za medije je prisustavovao i g. Čedo Ilić iz tvrtke 3Dreams d.o.o., koja se bavi proizvodnjom 3D printera i CNC sustava.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je raspisalo  Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Programa Erasmus+ za akademsku godinu 2016./2017.  Natječaj je otvoren do popunjavanja mjesta.
Pozivaju se sve zainteresirane strane da razmotre tekst prijedloga strategije Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" za razdoblje od 2017. - 2020. godine. Sugestije se mogu dostaviti putem maila na robert.zenzerovic@unipu.hr zaključno s petkom, 17. ožujka.
Obavještavamo studente o otvorenoj praksi u British American Tobacco (Kanfanar) u odjelu ljudskih resursa. Praksa je namijenjena studentima diplomskog studija radi stjecanja radnog iskustva i stručnog znanja u području ljudskih resursa. Predviđeno trajanje prakse je 3 mjeseca. Svi zainteresirani studenti mogu slati prijave na e-mail: AdriaHR@bat.com, a za dodatne informacije se mogu javiti na e-mail: mtubic@unipu.hr
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je raspisalo  Natječaj za mobilnost studenata  u svrhu studijskog boravka u okviru Programa Erasmus+ za akademsku godinu 2017./2018.  Natječaj je otvoren do 7.4.2017.
Projekt „SmartInno - Smart Network and Sustainable Innovation Cluster to increase RDI Competitiveness of SMEs in the Adriatic“ na kojem je Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli  (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli) bio partner, nominiran je za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2015.-2016.
Obavještavaju se svi studenti, bez obzira jesu li izabrali Kineziološku kulturu kao izborni kolegij, da se sportske aktivnosti za studente Sveučilišta u ljetnom semestru 2016./2017. godine održavaju u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu:  Pilates  – utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati Odbojka  – utorkom od 18 do 19.30 sati Košarka  – utorkom od 19.30 do 21 sati
Posloži svoju budućnost – počeo još...
Svečanim otvorenjem na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 6. ožujka 2017. počeo je 13. Case Study Competition, vodeće regionalno studentsko natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva u organizaciji eSTUDENTa. Case Study Competiton namijenjen je studentima različitih fakulteta i područja interesa, a prijave su otvorene do  17. ožujka . Case Study Competition natjecanje je u kojem poslodavci daju stvarne poslovne slučajeve, a studenti zatim osmišljavaju efikasna, inovativna i kreativna  rješenja. Poslovni slučajevi nisu ograničeni na samo dio fakulteta već je natjecanje otvoreno za sve studente. Timovi se sastoje od dva do četiri člana, a svakom je timu na raspolaganju mentor iz poduzeća čiji poslovni slučaj rješavaju.
Pula postaje centar 3D tehnologija
Glas Istre donosi reportažu o pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, te aktivnostima poduzetima na jačanju STEM sadržaja, sukladno razvojnoj strategiji do 2020. godine. Inovativnosti pulskog studija Proizvodnog strojarstva uvelike je pridonio Riječanin dr. sc. Sven Maričić, koji je mjesto docenta na riječkom Tehničkom fakultetu krajem prošle godine zamijenio pozicijom pomoćnika rektora za nove tehnologije u Puli.  – Sveučilište u Puli je shvatilo da se mora okrenuti STEM-u jer se radi o zanimanjima budućnosti. Meni je osobno velika čast da mogu sudjelovati u kreiranju novog programa, a činjenica da se radi o malom integriranom Sveučilištu također ima niz prednosti. Na primjer, za pokretanje dva studentska tehnološka start-up projekta u prostoru SPIN inkubatora koji vodi prof. Robert Zenzerović, ovdje je bilo dovoljno nekoliko tjedana, što je znanstvena fantastika u odnosu na situaciju na Sveučilištu u Rijeci. Pulsko sveučilište se želi otvoriti poduzetništvu, što znači da ćemo naše programe pisati i prilagođavati onome što je potrebno gospodarstvu - istaknuo je dr. sc. Sven Maričić. Cijeli članak možete pročitati na adresi:  http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/pula-postaje-centar-3d-tehnologijama-545436
Dekanica FET-a donijela je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u nastavno zvanje predavača, iz znanstvenog područja: Humanističke znanosti, polje: Filologija, grana: Anglistika, Maje Novak, magistra engleskog jezika i književnosti i Komparativne književnost, dana 10. ožujka 2017. u 8.45 sati, dvorana 202 , na temu "Conditional Clauses". Odluka_nastupno_M.Novak.pdf
Natječaj UNESCO-ovog Kluba mladih 2017
Ministarstvo kulture obavještava sve zainteresirane studente u dobi do 24 godine o mogućnosti sudjelovanja u svjetskom natjecanju iz multimedije UNESCO-ovog Kluba mladih 2017. Poziv za sudjelovanjem u ovom natjecanju zaprimilo je Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO od strane Američke federacije UNESCO-ovih klubova, centara i udruženja (USFUCA). Kako bi se prijavilo za sudjelovanje potrebno je odgovoriti na trominutni video, poslati multimedijalnu prezentaciju, izraditi umjetnički rad ili nekom drugom metodom prikazati svoje talente:  „The international crisis of the growing number and desperate situation of refugees is one of the most pressing issues facing the world today.  Document how this crisis affects your life and / or offer a comprehensive, achievable solution to the problem.“ Pobjednici po pojedinim kategorijama osvajaju dvotjednu školarinu za sudjelovanje na „Builders of the Universe camp“ u Marylandu, SAD. Na sljedećem se linku nalazi video i dodatne informacije o natjecanju: http://www.unescousa.org/2017-peace-youth-multimedia-competi
Dekanica FET-a donijela je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent, područje društvenih znanosti, polje ekonomije, dr. sc. Igora Šehanovića, dana 28. veljače 2017. u 14 sati, dvorana 303 , na temu "Restrukturiranje velikih trgovačkih društava - primjer Liburnia riviera hoteli d.d.". Odluka-nastupno_Igor_Sehanovic.pdf
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom - HRT Centrom Pula - poziva redovite studentice i studente Sveučilišta na  audiciju za voditelje, glazbene urednike i glazbene tehničare  u emisiji o studentskom životu i aktivnostima sveučilišta ”RADIO X-ICA”.  Audicija će se održati dana 21. veljače 2017. s početkom u 15 sati u HRT Centru Pula, Dalmatinova 4 (zgrada OTP banke).  Prijavnicu preuzmite na stranici:  http://tinyurl.com/unipu-audicija-hrt-2017
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je Javni poziv za sudjelovanje u projektu „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ na koji se mogu prijaviti zainteresirane studentske udruge putem prijavnog obrasca, a detaljne informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se u Javnom pozivu. Prijave se primaju do 24. veljače 2017. godine. Više na: http://www.strukturnifondovi.hr/UserDocsImages/Novosti/Akademija%202017.%20-%20Javni%20poziv.pdf  
Studentica Amela Škrijelj pobjednica...
Studentica FET-a Amela Škrijelj pobjednica je kreativnog natječaja Grada Pule u okviru projekta "EASYTOWNS", programa Europe za građane. Sa sjajnom prezentacijom izborila se za put na Maltu od 22. do 25. ožujka na otoku Gozo, gdje će putovati sa predstavnicima Grad Pule. Tom će prilikom prezentirati vlastito Erasmus iskustvo i FET te se sastati i s članovima Europskog Parlamenta. Čestitamo kolegici! Više informacija na sljedećoj poveznici:  http://www.pula.hr/repozitorij-novosti/prikaz-novosti/article/zavrsio-kreativni-natjecaj-projekta-easy-towns/
Poslovni tjednik Lider o Centru za...
U okviru Studentskog Lider kluba uspješni hrvatski poslovni tjednik izvještava o Centru za razvoj karijera Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli. Centar je osnovan prije godinu dana, a već je stvorio zavidnu zajednicu studenata, alumnija i poslodavaca. Intervju Prodekana za znanstveno-istraživačku djelatnost i međunarodnu suradnju FET-a doc. dr. sc. Deana Sinkovića pročitajte na sljedećoj poveznici: https://lider.media/aktualno/pulski-centar-za-razvoj-karijera-koristi-softver-za-uspjesno-uparivanje-poslodavaca-studenata
Prvi ovogodišnji broj poslovnog tjednika Lider donosi članak o Inicijativi privatnog sektora za mlade, kojoj se pridružio i Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli.
Professor emeritus Soumitra Sharma...
Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost Hrvatskoga sabora donio je na svojoj sjednici održanoj 22. prosinca 2016. Odluku o podjeli drzavnih nagrada za znanost za 2015. godinu te je za područje društvenih znanosti nagradu dodijelio professoru emeritusu Soumitri Sharmi.
Obavještava se nastavno i nenastavno osoblje Fakulteta da je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisalo drugi Erasmus+ Call for Applications, project No. 2015-2-HR01-KA107-021519.  Natječaj se nalazi na stranici:  UNIPU > Suradnja > Međunarodna suradnja > Erasmus+ Credit Call for applications of non/teaching staff http://www.unipu.hr/index.php?id=2130  
Studijsko putovanje u Ljubljanu...
Dana 20.12.2016. godine studenti 3. godine smjera Management i poduzetništvo i smjera Turizam, u sklopu kolegija Management održiva razvoja i kolegija Gospodarstvo Hrvatske, posjetili su Ljubljanu -  Zelenu prijestolnicu Europe za 2016. godinu.
Iz medija o svečanoj promociji...
Na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u četvrtak 22. prosinca svečano je promovirano 6 magistra ekonomije i 98 magistra poslovne ekonomije. Iz klupa ove prve visokoškolske institucije iz polja ekonomije osnovane izvan Zagreba dosada je uspješno izašlo preko 8.000 studenata, a trenutno studij ekonomije i poslovne ekonomije sa smjerovima iz turizma, financijskog managementa, managementa i poduzetništva, marketinškog upravljanja i poslovne informatike pohađa 2.000 polaznika.
Dekanica FET-a donijela je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent, područje društvenih znanosti, polje ekonomije, grana financijski menadžment, dr. sc. Bisere Karanović, dana 16. siječnja 2017. u 10 sati , dvorana 302, na temu "Bihevioralne financije i racionalnost". Odluka_nastupno_Biserka_Karanovic.PDF