NOVOSTI FET:

U virtualnome svijetu granice ne postoje, pa su tako tijekom svibnja i početkom lipnja izraelski i hrvatski studenti u interdisciplinarnim međunarodnim timovima kreirali, razrađivali i na kraju predstavljali svoje inovativne proizvode i usluge mentorima u Puli, Rishon LeTzionu, Roterdamu i New Yorku, a da se nisu morali maknuti iz svojih učionica.

U suradnji s partnerima iz College of Managemet Academic Studies (COMAS) iz izraelskoga grada Rishon LeTziona, s kojima Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" već niz godina surađuje na projektima i razmjenjuje studente i nastavnike, pokrenut je Međunarodni virtualni inkubator.

FET već ima Studentski poduzetnički inkubator (SPIN), otvoren za sve studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a Međunarodni virtualni inkubator (IVI) će pružiti dodatne mogućnosti studentima i njihovim mentorima širom svijeta da razvijaju svoje poduzetničke, inovativne ideje i projekte. U virtualnome svijetu granice ne postoje, pa su tako tijekom svibnja i početkom lipnja izraelski i hrvatski studenti u interdisciplinarnim međunarodnim timovima kreirali, razrađivali i na kraju predstavljali svoje inovativne proizvode i usluge mentorima u Puli, Rishon LeTzionu, Roterdamu i New Yorku, a da se nisu morali maknuti iz svojih učionica.

Za studente 1. godine diplomskih studija Menadžment i Poduzetništvo i Financijski menadžment, koji slušaju kolegije Poduzetništvo i gospodarstvo i Strateško računovodstvo bila je ovo nova i uzbudljiva prilika da se okušaju u međunarodnom komuniciranju na engleskome jeziku, upoznaju druge kulture, iskoriste sve svoje resurse i znanja te unaprijede kompetencije koje će prepoznati budući poslodavci. Seminarska je nastava ovim projektom dobila posve drugačije značenje. Umjesto pisanja eseja, seminarskih radova i citiranja drugih autora, studenti su se morali snalaziti u novim okolnostima, dijelom s nepoznatim osobama, u različitim, neplaniranim, ponekad nepredvidivim situacijama i brzo donositi odluke. Projekt Međunarodni virtualni inkubator odvijao se tijekom mjesec dana u četiri ''hackathona'' (hack + marathon), petkom od 10 do 16 sati. U Puli su studentima, osim profesorice Violete Šugar, pomagale asistentice Roberta Kontošić Pamić i Adriana Galant, dok su u Rishon LeTzionu to bili profesorica i dopredsjednica COMAS-a Dafna Kariv i njezini asistenti Tal Berman i Revital Altberger.

Ostatak članka i galeriju fotografija pogledajte u Glasu Istre online:

Video reportaža TV Istre

NA FET-u ODRŽAN PRVI MEĐUNARODNI VIRTUALNI INKUBATOR from TV Istra on Vimeo.

Više:

Popis obavijesti