Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U četvrtak 7. lipnja održana je svečana promocija sveučilišnih specijalista i doktora znanosti Fakulteta ekonomije i turizma ''Dr. Mijo Mirković'' Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Na promociji potvrdu svog velikog uspjeha dobilo je sveukupno 16 sveučilišnih specijalista, od toga sedam sveučilišnih specijalista ljudskih resursa i društva znanja te devet sveučilišnih specijalista europskih integracija, regionalnog i lokalnog ekonomskog razvoja, i osam doktora znanosti.

Nakon himne, novoj se generaciji doktora znanosti obratio rektor Sveučilišta u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri.

- Postotak znanstvenika u Hrvatskoj zaostaje za europskim standardima i zato s ovim najvišim akademskim stupnjem nosite i teret odgovornosti. Vaše Sveučilište puno očekuje od vas, vaši su vam profesori prenijeli znanje i iskustva s namjerom da ona budu tek polazište na nikad dovršenom putovanju u svijet znanosti, u vama smo htjeli potaknuti želju i hrabrost da se suočite s najzahtjevnijim izazovima, odlučnost da ne odstupite pred najtežim zaprekama i ljubav za koju se nadamo da će vas pratiti u svom pozivu, poručio je im je rektor Barbieri.

Uvodne riječi je popratio gromoglasan pljesak, a nakon toga su studenti doktorskih studija prisegnuli te ušli u novo akademsko zvanje.

Puno truda i rada

Osim rektora, svečanoj su promociji prisustvovali dekan Fakulteta ekonomije i turizma Robert Zenzerović, prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju Nevenka Tatković i voditeljice doktorskih studija Marija Bušelić, Danijela Križman Pavlović i Ines Kersan Škabić.

Da je za doktorsku diplomu potrebno puno truda, rada i odricanja, rekao nam je Igor Ivanović, novopečeni doktor znanosti koji je svoj rad "Utjecaj proračunskog deficita na investicije u Republici Hrvatskoj" sam financirao.

- Putovanje je bilo mukotrpno, bilo je trenutaka kad sam mislio odustati, čak sam morao i mentore mijenjati, ali sam na kraju ipak odlučio to privesti to kraju, a nadam se ću za 20 godina moći reći da se cijelo iskustvo ipak isplatilo, rekao nam je.

Barbara Floričić je ekonomiju diplomirala u Zagrebu, a svoj je specijalistički rad pod nazivom "Uloga gradova u provedbi i implementaciji energetske učinkovitosti u Republici Hrvatskoj" obranila još u veljači.

- Putovanje je trajalo malo dulje nego što sam htjela, ali trud se isplatio, rekla nam je pročelnica Upravnog odjela za projekte općine Medulin sa širokim osmjehom na licu.

Promoventi

Poslijediplomski specijalistički studij "Ljudski resursi i društvo znanja" završili su: Antonela Frank Medica, Milka Jašić, Ines Kovačić Drndić, Emina Lekić, Jasna Mašinović Puh, Marina Mitrović i Tina Škuflić.

Poslijediplomski specijalistički studij "Europske integracije, regionalni i okvirni ekonomski razvoj" završili su: Dunja Babić, Goran Božić, David Demanuele, Lida Dolenec, Tina Dužman Milovan, Barbara Floričić, Ljubinka Kljaić, Marija Plesec Pongrac i Ksenija Štambuk Zajec.

Doktorski studij u polju ekonomije završili su: Suzana Alfić, Besim Agušaj, Ana Čuić Tanković, Igor Ivanović, Katarina Justić Jozičić, Katarina Kostelić i Valter Šarić.

Doktorski studij "Nova ekonomija" završila je Sanja Radolović.

Autorica Chiara Bilić, fotografije Dejan Štifanić.
Izvor: Glas Istre Online

Popis obavijesti