Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Iz medija: Svečana promocija FET-a za...

Svečanu promociju u Areni zapamtit će 283 diplomanta Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" koji su danas, prvi put na najljepšoj pozornici na otvorenom, tradicionalnim pomicanjem uresa na kapi s lijeve na desnu stranu obilježili ulazak u akademsku zajednicu. U prepoznatljivim togama i kapama, okruženi svojim najbližima i brojnim gostima, svi slavljenici zajedno preplavili su čitav parter antičkog amfiteatra, ponosa Pule. Dojmljiva slika privukla je pažnju i brojnih turista kojima tijekom svečane prisege promovenata nije bio zatvoren ulaz. Slobodno su šetali Arenom, mnogi i posjedali na kamene škaline i pomno pratili događaj, sve do završne dojmljive scene s tristotinjak akademskih kapa u zraku. Sve je snimano i dronom, uz jake medijske kamere i, naravno, obiteljske fotoaparate.

- Svi smo ovdje prisutni pobjednici, a sada je pred vama prvenstvo s brojnim izazovima s kojima ćete se morati suočavati. Treneri će i dalje biti uz rub igrališta, ali ćete svoje utakmice dalje igrati sami, u iznimno dinamičnom okruženju. Budite akademski gladijatori u borbama znanjem kao glavnim oružjem. Na mjestu smo koje odiše poviješću, simbolizira predanost i odvažnost. Zato, nemojte propustiti jedan dan da ne naučite nešto novo i na stručnom planu, ali i na svim ostalim područjima života. Usudite se i budite hrabri! Usudite se mijenjati Lijepu našu i Krasnu zemlju. Nedostaje nam kritična masa onih koji imaju znanja, društvene odgovornosti, visoke moralne kvalitete i usude se, poručio je dekan FET-a izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović novim akademskim građanima Hrvatske, upućujući ih na dr. Miju Mirkovića čije ime nosi pulski fakultet, kao čovjeka znanstveno odgovornog i čestitog.

Zajedno s prodekanima izv. prof. dr. sc. Ksenijom Černe i izv. prof. dr. sc. Manuelom Benazićem, profesor Zenzerović uručio je diplomu i bijelu ružu svakom od šest sveučilišnih magistara i magistara ekonomije te 121 sveučilišnom magistru i magistru poslovne ekonomije, smjerova financijski menadžment, marketinško upravljanje, menadžment i poduzetništvo, turizam i razvoj te poslovna informatika. Pozornicom su prošla i potpisala se u knjigu diplomanata i 23 sveučilišna prvostupnika ekonomije, 128 prvostupnika poslovne ekonomije te pet diplomiranih ekonomista sa sveučilišnog dodiplomskog studija po predbolonjskom programu. Najbolji studenti u svakom od šest studijskih usmjerenja nagrađeni su godišnjom pretplatom na najtiražniji hrvatski poslovni tjednik, da ostanu informirani u svijetu biznisa. A svima su ostale kape za uspomenu na zaista važan trenutak u njihovom životu.

Akademsku prisegu da će svoje znanje stalno proširivati i dijeliti s drugima, na dobrobit svoje zajednice i čitave domovine pročitala je Sara Rahmonaj i svi su u zboru potvrdili: "Prisežemo!". U ime svih diplomanata profesorima Fakulteta ekonomije i turizma zahvalio se Danijel Petrović, naglasivši da su im tijekom studija nesebično prenosili svoja znanja, iskustva i ljubav prema profesiji. Svečanoj promociji prisustvovali su i dekani, pročelnici i predavači s drugih fakulteta i odjela pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, gdje je FET najveća sastavnica. Bili su tu i prorektori Sveučilišta prof. dr. sc. Nevenka Tatković, prof. dr. sc. Lorena Mošnja-Škare i prof. dr. sc. Marinko Škare, zatim ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina, voditelj Sveučilišne knjižnice dr. sc. Bruno Dobrić i brojni drugi. Uz naravno, članove obitelji diplomanata kojima je ovo bio također važan i svečan trenutak.

Čitavu galeriju fotografija pogledajte u članku Glasa Istre Online:

Video reportaža TV Nove

Popis obavijesti