NOVOSTI FET:

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) ponovno pokreće Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora, čiji je član i Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Studenti su kroz nove programe u mogućnosti osvojiti 20 tisuća kuna po realiziranom i prihvaćenom projektnom zadatku te financiranje troškova osnivanja j.d.o.o.-a. Cilj Programa je razviti svijest o poduzetništvu, njegovoj ulozi i značenju u cjelokupnoj slici nacionalnog gospodarstva.

Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora osmišljena je kao virtualna mreža studenata, studentskih timova i mentora (predstavnika visokoškolskih institucija) te poslovne zajednice u kojoj će mentori biti savjetodavna potpora studentima u ostvarenju njihovih poduzetničkih ideja, koje će po realizaciji dobiti financijsku podršku od strane HAMAG-BICRO-a. S druge strane, poduzetnici koji se uključe u Program, imat će priliku putem postavljenih projektnih zadataka, dobiti rješenje, realizirano od strane najboljeg studenta/studentskog tima, financirano od strane HAMAG-BICRO-a. Ukupna vrijednost Programa je 200.000 kn.

Pilot projekti u okviru programa su:

I. Pilot projekt – Razvoj studentske ideje (financiranje osnivanja studentskih tvrtki)

U okviru ovog pilot projekta, studenti / studentski timovi prijavljuju HAMAG-BICRO-u svoje poduzetničke projekte / ideje koje uz pomoć mentora iz akademskog i realnog sektora razvijaju do faze osnivanje vlastite tvrtke. Pritom na raspolaganju imaju mrežu koja se sastoji od studenata raznih stručnih profila kao potencijalnih sudionika u projektnom timu te profesora, studentskih inkubatora, poduzetničkih potpornih institucija i poduzetnika iz raznih područja koji im svojim teoretskim / praktičnim znanjem i iskustvom mogu pružiti savjetodavne usluge u svakoj fazi razvoja njihovih poduzetničkih projekata (razvoj ideje, pisanje poslovnog plana, savjeti vezani uz predstavljanje projekata, savjeti vezani uz ciljano tržište i način komunikacije s istim, savjeti vezani uz financiranje projekta…).

II. Pilot projekt – Financiranje projektnih zadataka (zadanih od strane poduzetnika)

Pilot projekt se temelji na već definiranim projektnim zadacima koje poduzetnik – prijavitelj na Pilot projektu odlučiti prijaviti na raspisani natječaj HAMAG-BICRO-a s ciljem da mu student / studentski tim ponudi rješenje zadatka za kojeg u danom trenutku poduzetnik nema ni financijskih ni ljudskih kapaciteta.  

Osim studenata,  mogućnost sudjelovanja imaju i nastavnici kroz mentorstvo u Mreži, link na prijavu:

Više informacija o programu, pilot projektima i prijavama, u dokumentu u prilogu ili na stranici Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora:

Popis obavijesti