NOVOSTI FET:

31. siječnja 2018. godine je na poluotoku Vižula održana konferencija za medije povodom početka pripremnih radova na projektu Arheološki park Vižula. Načelnik Općine Medulin Goran Buić na početku konferencije pozdravio je sve prisutne medije, te predstavio pročelnicu Upravnog odjela za EU projekte, međunarodnu suradnju i gospodarstvo Barbaru Floričić te mr. sc. Kristinu Džin, stručnu savjetnicu i voditeljicu kopnenih arheoloških istraživanja u ime Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Prisutne su bile i predstavnice partnera Turističke zajednice Općine Medulin Renata Kuharić te Danijela Križman Pavlović u ime Sveučilišta Jurja Dobrile.

Projekt Arheološki park Vižula  odnosi se na integrirano ulaganje u uređenje poluotoka Vižule kao arheološkog parka za posjetitelje,  te u razvoj turističkih sadržaja,  infrastrukture i sustava upravljanja i promocije temeljenih na kulturnoj baštini, a ukupna vrijednost projekta je 19.645.579,23  kune, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno sufinanciranje u iznosu od 16.040.624,19 kuna.

Općina Medulin nositelj je i prijavitelj ovoga projekta, dok su partneri na projektu Turistička zajednica Općine Medulin, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Hrvatski restauratorski zavod te Javna ustanova Kamenjak.

Više informacija o projektu možete pronaći na adresi:

Popis obavijesti