NOVOSTI FET:

Prva radionica u sklopu međunarodnog projekta CONNEXIO,  pokrenutog u suradnji između Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Studentskog zbora Sveučilišta Burgenland iz Austrije, održana je 1. i 2. prosinca 2017. godine na kampusu Sveučilištu Burgenland u Eisenstadtu. Sedam studenata FET-a sudjelovalo je u radionici i tijekom dva dana unaprijedilo svoje znanje iz poslovnog engleskog te projektnog menadžmenta.

Pulski studenti Davor Jačimović, Jasmin Rami, Tea Aničić, Fabio Ivinić, Marco Toncetti, Dajana Mišić i Katarina Beblek, zajedno sa studentima iz Austrije, Češke, Slovačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Kazahstana, kroz interaktivni grupni rad, pripremili su se za razgovore za posao na engleskom te unaprijedili svoja znanja iz poslovne komunikacije na engleskom jeziku. Dvojica predavača, William Charles Qualey IV iz SAD-a i Leonardo Siekaup Gualtieri iz Australije, približili su studentima poslovni engleski kroz zanimljive prezentacije i grupni rad. Drugi dan radionice bazirao se na projektnom menadžmentu s fokusom na EU fondove. Predavač s FH Burgenlanda, Michael Gansch, prvo je podijelio svoje teorijsko znanje, a potom koordinirao grupni rad studenata. Po završetku radionice studentima su uručeni certifikati za sudjelovanje na projektu. Osim u formalnom dijelu radionice, studenti su imali priliku sudjelovati u degustaciji vina u St. Georgenu, posjetiti Božićni sajam u Eisenstadtu te osjetiti pravi zimski ugođaj u Beču - jedne od najljepših svjetskih zimskih destinacija. Radionica je zatvorena na pravi studentski način -  prigodnom zabavom za studente na kampusu u Eisenstadtu.

Studente FET-a pratili su prorektor za znanstveno-istraživačku djelatnost prof. dr. sc. Marinko Škare i prodekan FET-a za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom doc. dr. sc. Dean Sinković.

CONNEXIO potiče razmjenu znanja i iskustava studenata s brojnih sveučilišta, različitih nacionalnosti, govornih te kulturnih područja. U projektu je naglasak stavljen na timski rad, interdisciplinarnost, dobru atmosferu te razvijanje poznanstava kroz brojne izvan-nastavne aktivnosti i druženja.

Pogledajte galeriju fotografija s radionice
Pogledajte galeriju fotografija s radionice

 

Sljedeća radionica je već u pripremi te se radujemo vašim prijavama!

Mr. sc. Nensi Veljanovski
Koordinator projekta CONNEXIO

Popis obavijesti