Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Međunarodni združeni doktorski studij "Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment"

Partnerska sveučilišta su odavno uspostavljena državna sveučilišta s pravom dodjeljivanja doktorskih i poslijedoktorskih diploma i kvalifikacija. 

Ovaj program združenog doktorskog studija je suradnički. Organiziran je i vođen od strane Konzorcija koji je utemeljen s predstavnicima svih sveučilišta partnera u suradnji sa Sveučilištem primijenjenih znanosti Burgenland (UAS), Eisenstadt, Austria.

Program združenog doktorskog studija jedinstven je doktorski međugranični istraživački orijentirani program usmjeren na zemlje srednje i istočne Europe te se može usporediti s najboljim združenim doktorskim programima u Europskoj uniji prema kriterijima stukture obzirom na male grupe doktoranada, temeljna i aplikativna znanja i raznolikost specijalizacija, što omogućuje studentima blisko surađivanje s mentorima unutar njihovog područja specijalizacije na inozemnom sveučilištu.

RAZINA PROGRAMA

Združeni prekogranični program doktorskog studija u suradnji s čuvenim sveučilištima 

Trajanje

Najmanje 6 semestara / 3 godine

AKADEMSKI STUPANJ

Doktorat iz Međunarodnih odnosa i Menadžmenta

STRUKTURA PROGRAMA

Izvanredni studij

FACE2FACE WEEKENDS 2022/2023 - pdf

JEZIK IZVOĐENJA

Engleski

ŠKOLARINA

Školarine određuje Konzorcij te su podložne promjeni svake akademske godine shodno promjenama školarina na pojedinim partnerskim sveučilištima. 

 

Akademski stupanj

Nakon uspješnog polaganja svih ispita i programskih zahtjeva doktoratima se u ime svih partnerskih sveučilišta dodjeljuje međunarodno priznati akademski stupanj PhD. Akademski stupanj je međunarodno priznat. 

Međunarodni združeni doktorski studij Međunarodnih ekonomskih odnosa i Menadžmenta predan je Agenciji za osiguravanje kvalitete i akreditacije u Austriji (AQ) u skladu s člankom 27. st. 1 i registriran od AQ-a u skladu s člankom 27 st. 6 HS-QSG. Registracija programa sukladno članku 27. st. 6 HS-QSG ne utvrđuje ekvivalenciju s austrijskim studijskim programima i sličnim austrijskim akademskim diplomama. Diplomanti iz Mađarske, Slovačke ili Hrvatske koji imaju akademski stupanj imaju pravo na korištenje u skladu sa člankom 88. st. 1 zakona iz 2002. koji regulira sveučilišta. Akademske diplome iz programa združenog studija Međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta koje zajednički dodjeljuju Ekonomsko sveučilište u Bratislavi, Sveučilište u Sopronu, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište Sjever u Varaždinu, Sveučilište u Mostaru i Sveučilište u Pragu stoga su stoga u Austriji priznate strane diplome i mogu se koristiti u službenim dokumentima u skladu sa člankom 88. st. 1a zakona iz 2002. koji regulira sveučilište.

Prednosti

  • Izvanredni studij (part-time)
  • Izvodi se na engleskom jeziku
  • Program je osmišljen kako bi se završio u tri godine (šest semestara / 180 ECTS bodova). Za završetak doktorske disertacije studentu može biti potrebno najviše pet godina od datuma kada Konzorcij prihvati prijedlog istraživanja.

Ciljna skupina i uvjeti upisa

Međunarodni združeni doktorski studij primjeren je kandidatima na kvalificiranim profesionalnim pozicijama, osobito onima s iskustvom i znanjem u poslovnom upravljanju, ili u ekonomiji, a koji žele ostvariti doktorat u naprednom primijenjenom istraživanju. 

Program Međunarodnog združenog doktorskog studija otvoren je za kandidate koji: 

  • Imaju diplomu ili magisterij ili ekvivalentan stupanj izdan od strane službeno akreditiranog sveučilišta ili institucije visokog obrazovanja (npr.: Sveučilište primjenjenih znanosti (University of Applied Sciences));
  • predaju cjelokupnu prijavnu dokumentaciju, uključujući pismo namjere i motivacijsko pismo, istraživačku orijentaciju, te planirano polje istraživanja;
  • imaju namjanje 2 godine iskustva u struci; 
  • posjeduju razinu znanja engleskog jezika minimalno C1-razine.

Za informacije i prijavu molimo kontaktirati redovitog profesora Marinka Škaruirena.zavrl@fh-burgenland.at i/ili ured-ps@unipu.hr

Školarine određuje Konzorcij te su podložne promjeni svake akademske godine shodno promjenama školarina na pojedinim partnerskim sveučilištima. 

Head of  Centre for Doctorate Programmes

Information evening