Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U sklopu događaja kojeg organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Dani otvorenih vrata EU projekata“ dana 15. svibnja 2019. godine u prostorijama HGK – Županijske komore Pula svoja vrata otvorilo je i Vijeće tržišta rada Istarske županije koje je organiziralo konferenciju pod nazivom: „Doprinos razvoju tržišta rada Istarske županije putem EU projekata“. Svoje projekte predstavili su članovi vijeća tržišta rada Istarske županije koji svojom uspješnom provedbom daju doprinos razvoju lokalne zajednice u područjima koja su usmjerena na tržište rada.

Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prisustvovao je konferenciji te prezentirao svoja dva projekta.

  1. "ATLAS" – Adriatic Cultural Tourism Laboratories projekt je usmjeren razvoju poduzetništva i kreativnosti kod mladih, provođenjem edukativnih radionica, poticanju uključenosti šire lokalne zajednice u besplatne edukacije, transnacionalnom umrežavanju, te osnaživanju lokalnih ekonomija i razvoju inovativnih poslovnih ideja.
  2. "Provedba HKO na razini visokog obrazovanja" - Cilj projekta je poboljšanje kvalitete, relevantnosti i učinkovitosti visokog obrazovanja kroz razvoj standarda zanimanja i standarda kvalifikacija u polju ekonomije te unapređenje studijskih programa uz razvoj i korištenje modernih metoda učenja i poučavanja, u cilju pripreme i prilagodbe polaznika i edukatora za tržište rada.

Ostali prezentirani projekti

Diopter otvoreno učilište – “Istarska mreža znanja” projekt čiji je cilj doprinijeti unapređenju lokalnog tržišta rada te razvoju i poboljšanju obrazovnog sustava u Hrvatskoj kroz razvoj programa obrazovanja koji su u skladu s potrebama tržišta rada.

Pučko otvoreno učilište Umag predstavilo je projekt pod nazivom "ILUS Projekt" (Innovative Local Unemployment Solution / Inovativna rješenja lokalne nezaposlenosti).

Projekt se odnosi na razvoj i realizaciju novih programa osposobljavanja iz područja obrazovnog sektora turizma i ugostiteljstva putem edukacije budućih barmena i sobarica.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

  • "D’basket" – Razvoj alata i metoda neformalnog obrazovanja te njihova primjena u formalnom obrazovanju, naglasak na teme: multimedija, multikulturalnost i poduzetništvo
  • "SOS" - Razvoj vještina kod mladih vezano za zapošljavanje i samozapošljavanje
  • "Resilient" - Razvoj socijalnih vještina, sa naglaskom na one potrebne za razvoj društvenih inovacija i društvenog poduzetništva

Istarska županija ( Upravni odjel za gospodarstvo)

  • " REI II " osnovni cilj projekta je razvoj politika zapošljavanja na regionalnoj razini sukladno potrebama gospodarstva, socijalno uključivanje ranjivih skupina, suradnja javnog i privatnog sektora u upravljanju ljudskim potencijalima, osiguranje financiranja i funkcioniranja Vijeća tržišta rada Istarske županije (VTR IŽ).

Grad Labin (Upravni odjel za gospodarstvo i EU projekte)

  • "Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s područja Labinštine" kroz projekt se nastoje ojačati kapaciteti osnovnoškolske sredine za kvalitetan program profesionalne orijentacije, a sve kroz pilot model primjene austrijskog petofaznog modela u hrvatskim uvjetima.

Predavanju su mogli prisustvovati svi zainteresirani građani koji su htjeli više saznati o provođenju besplatnih radionica, poticajima za samozapošljavanje, raznim edukacijama, tečajevima stranih jezika i sličnim aktivnostima koje se provode u sklopu projekata koji su bili prezentirani.

Pogledajte galeriju fotografija s predstavljanja projekata.

Popis obavijesti