Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studijski posjet sajmu ITB Berlin u...

Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u sklopu projektnih aktivnosti Interreg projekta AdriPromTour na kojem je FET jedan od projektnih partnera posjetili su sajam na Međunarodnoj turističkoj burzi (ITB 2023.) u Berlinu. U berlinskom kongresnom centru Messe održan je svjetski sajam turizma ITB Berlin, trodnevna manifestacija trajala je od 07.-09.ožujka. Sajam ITB Berlin predstavlja jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova s tradicijom od 1966. godine. Na sajmu je ove godine sudjelovalo oko 5.000 izlagača iz 161 zemlje svijeta, među istima, Hrvatska se ove godine na ITB-u predstavljala velikim štandom u organizaciji HTZ-a na kojoj su se predstavile brojne hrvatske turističke regije te ukupna hrvatska turistička ponuda.

Uz HTZ kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda svoju ponudu predstavljalo je 20 suizlagača, odnosno turističkih zajednica i drugih turističkih subjekata. Kao vodeći svjetski sajam turističke industrije ITB Berlin vodeća je poslovna platforma globalne turističke ponude, pravo mjesto za susret ponude i potražnje. Ovogodišnji moto sajma bio je “Upravljanje transformacijom” (“Mastering Transformation”). Po prvi puta, ove je godine održan kao 100% B2B događaj s jasnim fokusom na potrebe tvrtki-izlagača kako bi se osiguralo učinkovitije umrežavanje i ugovaranje zajedničke poslovne suradnje.

Posjeti su sudjelovali projektni partneri iz Italije i Hrvatske među kojima i članovi projektnog tima pri Sveučilištu kako bi promovirali aktivnosti projekta AdriPromTour te bili ujedno i sudionici u izlaganju novih trendova i prognoza za iduće turističko razdoblje. Predstavnici Sveučilišta također su prezentirali rezultate uspješno realiziranog Interreg projekta Atlas koji je marketinški i promotivno valorizirao bike – kulturnu rutu pod sloganom: Create Your Atlas of Routineraries – Experience Ližnjan  te predstavili Sveučilište i FET.

Popis obavijesti