Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studijski posjet sajmu FITUR2023 u...

U sklopu projekta Interreg AdriPromTour – valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje njene vidljivosti i turističku promociju predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” posjetili su sajam turizma u Madridu u Španjolskoj.

FITUR je međunarodno mjesto susreta turističkih profesionalaca koji objedinjuje mnoge talente i raznolikosti. Sajam se održava od 18. do 22. siječnja u izložbenom prostoru Fiera de Madrid. Gvatemala sa svojim sloganom „Nevjerojatna i nezaustavljiva" ove je godine zemlja partner FITUR-a, na kojem se predstavlja turistička ponuda svih svjetskih destinacija. Među istima, turistička ponuda Hrvatske predstavljena je na štandu Hrvatske turističke zajednice na kojem su destinaciju, ponudu i hotelske kapacitete predstavljali turističke zajednice lokalne, regionalne i nacionalne razine te hotelska poduzeća i turističke agencije.

Prva tri dana sajma namijenjena su isključivo profesionalnim stručnjacima u turizmu, dok su posljednja dva dana otvorena i za širu publiku.

Posjeti su sudjelovali projektni partneri iz Italije i Hrvatske među kojima i predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ kako bi promovirali projektne aktivnosti te bili sudionici u međunarodnoj razmjeni turističkih ideja i inovacija. Voditeljica projekta izv.prof. dr.sc. Tamara Floričić i stručni suradnici na projektu dionicima potražnje predstavili su formirani destinacijski proizvod te predstavili Sveučilište i FET.

Ovaj posjet predstavlja prvu međunarodnu aktivnost projekta AdriPromTour usmjerenu na valorizaciju kulturne baštine kroz kulturne rute te je nastavak uspješno realiziranog Interreg projekta Atlas.

Popis obavijesti